- Διαφήμιση -

Ποιο είναι το µεγαλύτερο άγχος σου όταν είσαι γυμνή; Ποιο σηµείο του κορµιού σου σε κάνει να κοιτάς και να ξανακοιτάς… πίσω σου;

Σε έναν ιδανικό κόσµο τον όρο «ψωµάκια» θα τον λάτρευες και θα τον έβρισκες µόνο στα λαχταριστά ράφια του φούρνου της γειτονιάς σου! Η ζωή είναι, όµως, άδικη. Γιατί σε όρους σωµατοδοµής σε κάνουν να κοιτάς µε απελπισία τα λεπτά και στενά σου ρούχα, µια και έχουν την τάση να… ευδοκιµούν σε σηµεία του σώµατος που δεν φηµίζονται για το «λευκό ποινικό µητρώο» τους. Στην κοιλιά, τη µέση, τους γλουτούς ή το εσωτερικό/εξωτερικό µέρος των µηρών, τα παχάκια αυτά εκθέτουν σε κοινή θέα µια ακαλαίσθητη και επίµονη συσσώρευση λίπους. Για να εξηγούµαστε, όµως, όλη αυτή η υστερική εµµονή να απαλλαγούµε άµεσα από αυτά δεν περίµενε το internet και την τέλεια µέση της Kate Upton για να ανθίσει. Στην πραγµατικότητα, έννοιες όπως «χερούλια του έρωτα» ή «µέση δαχτυλίδι» είναι πολύ κοντινές και ακούγονται πολύ οικείες, αντιπροσωπεύοντας τη διαχρονικά κοινή περί του ωραίου αίσθηση. Αν, λοιπόν, βαρέθηκες κι εσύ το «muffin top» στη µέση και το πολυπόθητο «thigh gap» είναι µέσα στα άµεσα σχέδιά σου, είναι βέβαιο πως πρέπει να συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Κήρυξε… ιερό πόλεµο στα «ψωµάκια», ακολουθώντας τα παρακάτω εγγυηµένα tips!

- Διαφήμιση -

Τα «ψωµάκια» και η καλή τους… πλευρά!

Ανατρεπτικές επιστηµονικές έρευνες έρχονται στο φως και αλλάζουν τη θεώρηση που είχαµε µέχρι στιγµής για τη συσσώρευση λίπους στις γνωστές περιοχές της µέσης και των γλουτών. Βιάστηκες να χαρείς; Τα θετικά µηνύµατα αναφέρονται µόνο σε ένα «υγιές» ποσοστό λίπους στο σώµα, ενώ η υπέρµετρη λιποαπόθεση παραµένει απόλυτος εχθρός της υγείας (Αλτσχάιµερ, διαβήτης, καρδιακές νόσοι). Συγκεκριµένα, τα «σωσιβιάκια» µας µπορεί να µας σώσουν πραγµατικά την υγεία αν υπάρχουν σε µικρό ποσοστό, κυρίως στη δεκαετία µεταξύ 40 και 50 ετών. Συνοπτικά, το να είσαι λιγάκι πλαδαρή σηµαίνει πως έχεις µεγαλύτερο ποσοστό αποθηκευµένου λίπους και αυτό µπορεί να σε βοηθήσει ποικιλοτρόπως: sτην καταπολέµηση των λοιµώξεων, την προστασία των οργάνων σου, την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Τα λιπώδη κύτταρα υπηρετούν ως «σταθµοί ανεφοδιασµού» του ανοσοποιητικού, στην προσπάθεια που κάνει για να διώξει τον εισβολέα, ενώ τα ίδια κύτταρα που τόσο µισείς να βλέπεις στον καθρέφτη να κάνουν… πάρτι στα µπράτσα, τη µέση και τους γλουτούς σου είναι τα πρώτα που αισθάνονται την εισβολή και συντρέχουν στην παραγωγή πρωτεϊνών που θα καταπολεµήσουν τη λοίµωξη. Εκτός αυτών, έχει συσχετιστεί πλέον άµεσα η δόµηση υγιέστερων οστών και η παρουσία µεγαλύτερης οστικής πυκνότητας στο σώµα όταν είσαι λιγάκι… αφρατούλα, µια και ο οργανισµός δοµεί ισχυρότερα οστά για να υποστηρίξει το παραπανίσιο βάρος. Δεν αρκεί, λοιπόν, να είναι κάποιος αδύνατος αλλά χρειάζεται να βρίσκεται πάντα σε φόρµα και καλή υγεία – και αυτό µπορείς να το πετύχεις έστω και µε κάποια «ψωµάκια» παραπάνω…

Το σωστό µέγεθος µετράει

Πόσες φορές δεν ένιωσες φριχτά για το σώµα σου προσπαθώντας να το… εγκλωβίσεις σε ένα υπερβολικά στενό τζιν; Απόπειρες σαν αυτή δεν φέρνουν άλλο αποτέλεσµα από το να αναγκάζεις τα επίµαχα σηµεία να… ξεχειλίσουν από όποιο σηµείο «διαφυγής» µπορέσουν, προσθέτοντας µια ακαλαίσθητη εικόνα κυρίως στην περιοχή της µέσης. Διάλεξε ρούχα που είναι άνετα και µπορούν διαπιστωµένα να καλύψουν τις ατέλειές σου – και όχι να τις τονίσουν. Δεν µιλάµε φυσικά για φαρδιά ρούχα, ούτε είσαι αναγκασµένη να απαρνηθείς ένα όµορφο παντελόνι ή µια πιο στενή φούστα. Φρόντισε απλώς είτε να είναι ψηλόµεσα (άλλωστε, το επιτάσσει και η µόδα πια) είτε να έχουν ελαστικές ζώνες που µπορούν να προσαρµοστούν στο σωµατότυπό σου.

Γυµναστική, αγάπη µου!

Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις την άσκηση αν θέλεις πραγµατικά να διώξεις τα ψωµάκια. Οποιαδήποτε άλλη λύση µπορεί µεν να τα καλύψει, η γυµναστική όµως είναι αυτή που θα τα κάνει οριστικό παρελθόν. Κάθε άσκηση που τονώνει τους µυς και σε κάνει να ιδρώνεις είναι ιδανική. Αν δεν θέλεις να περιοριστείς στους τοίχους ενός γυµναστηρίου και να κάνεις διάδροµο, διάλεξε (ιδανικά µε παρέα) να κάνεις τζόκινγκ, ρυθµικό βάδην, ποδηλασία ή ακόµα και κολύµβηση. Τα θετικά ερεθίσµατα της φύσης αλλά και τα γρήγορα αποτελέσµατα που θα δεις να µεταµορφώνουν το σώµα σου θα ενισχύσουν την προσπάθειά σου. Αν πάλι έχεις διάθεση για πιο ενεργητική άσκηση, δώσε µια ευκαιρία στο kick boxing! Θα γυµνάσεις τέλεια όλες τις οµάδες µυών που πρέπει να κινητοποιηθούν και το λίπος θα σε αποχαιρετήσει σύντοµα!

Beach-body-

Προσοχή στις τοξίνες και τα λιπαρά

Τα σώµατά µας χρειάζονται την ενέργεια που τους εξασφαλίζουν τα λιπαρά, µιας και µέσω αυτών µπορούν να µεταβολίσουν τις βιταµίνες, να µας δώσουν υγιή µαλλιά και νύχια και να µεταφέρουν τα θρεπτικά συστατικά σε όλο τον οργανισµό. Η οριστική και απόλυτη παύση της πρόσληψής τους µπορεί να οδηγήσει στην υπολειτουργία των ιστών, γι’ αυτό και πρέπει να µάθεις να ξεχωρίζεις τα καλά από τα κακά λιπαρά, εκείνα που δεν προσφέρουν κάτι ωφέλιµο, αλλά αντίθετα χρεώνουν σηµαντικά το… λογαριασµό του σωµατικού σου βάρους µε άχρηστες θερµίδες. Αντικειµενικός σου στόχος είναι να περιορίσεις αυτά τα λίπη αλλά και τις τοξίνες που εισέρχονται στο σώµα σου από τη διατροφή σου. Καφεΐνη, αλκοόλ, ζάχαρη, ζωικά λιπαρά και τυποποιηµένα τρόφιµα, αλλά και υπερβολικό στρες, περιβαλλοντική µόλυνση και κάπνισµα οδηγούν στην κατακράτηση υγρών και, συνεπώς, σε… φουσκώµατα στα επίµαχα σηµεία. Ο οργανισµός µας δεν έχει άλλον τρόπο να προστατεύσει τα ζωτικά µας όργανα από τις τοξίνες παρά να αποθηκεύει γύρω από αυτά νερό και λίπος. Για να µην τον υποβάλεις σε αυτή τη διαδικασία, που εξίσου µε την προστατευτική της δράση έχει και… καταστροφική επίδραση στην εικόνα σου, βοήθησέ τον εξαρχής µε τον σηµαντικό περιορισµό της πρόσληψης τοξινών. Μια διατροφή χαµηλή σε ζάχαρη και πλούσια σε λαχανικά και δηµητριακά, σε συνδυασµό µε την κατανάλωση σχεδόν δύο λίτρων νερού καθηµερινά, θα σε βοηθήσει να πετύχεις ευκολότερα το στόχο σου.

Ίσιωσε την πλάτη σου

Πάντα σε συµβούλευε σοφά η µητέρα σου να µην «καµπουριάζεις». Η διατήρηση µιας ευθυτενούς στάσης προσδίδει την αίσθηση του ψιλόλιγνου σώµατος, γι’ αυτό, αν προσέχεις ώστε η κορµοστασιά σου να έχει τη σωστή τοποθέτηση, θα γλιτώσεις από τους µυοσκελετικούς πόνους, ενώ θα δηµιουργήσεις αυτοµάτως και την εικόνα µιας πιο λεπτής µέσης και κοιλιάς.

Συµφιλιώσου µε… τη γενετική!

Μπορεί να καταριέσαι τα ψωµάκια που έχουν… στρατοπεδεύσει στο εσωτερικό των µυών σου, αποτρέποντάς σε από το όνειρο του τέλειου thigh gap, στην πραγµατικότητα όµως είναι πιθανό να φταίει απλώς η γονιδιακή σου ταυτότητα. Παρόλο που µπορεί, λοιπόν, να έχεις κάνει τα πάντα για να τα ξεφορτωθείς (άσκηση, σωστή διατροφή), αυτά ενδέχεται να παραµένουν. Ας ξεκαθαρίσουµε κάτι, ωστόσο. Το πολυδιαφηµισµένο κενό ανάµεσα στα πόδια δεν αντανακλά απαραίτητα υγεία και σίγουρα τα super models που το διαθέτουν δεν πρέπει να αποτελούν το πρότυπό σου. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν θα µπορέσει, από κληρονοµικούς και µόνο παράγοντες, να το κατορθώσει. Καλή, λοιπόν, η γυµναστική και γενικά η προσπάθεια, αλλά φρόντισε να µην σου γίνει ψύχωση!

Διάβασε επίσης:

Μετάφερε το σεξ των διακοπών στο σπίτι!

Πλαστική χειρουργική: αυτές είναι οι μέθοδοι πριν την παραλία

 

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ