Λουλουδένιες ευωδιές και µεθυστικές συµφωνίες κρυµµένες µέσα σε λεπτεπίλεπτα µπουκαλάκια σε περιµένουν να τις ανακαλύψεις, ώστε να καλωσορίσεις µε άλλον αέρα την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου!

Το άρωµα αποτελεί ένα σηµαντικό κοµµάτι της ζωής µας, καθώς συνδέεται µε µνήµες και συναισθήµατα. Η αίσθηση της όσφρησης ταξιδεύει το µυαλό σου σε όµορφες ή άσχηµες στιγµές, ξεδιπλώνοντας αναµνήσεις που είχαν ξεχαστεί. Για παράδειγµα, ένα τριαντάφυλλο µπορεί να σου θυµίσει τα γλυκά του κουταλιού της αγαπηµένης σου γιαγιάς, ή ένα γιασεµί να σε µεταφέρει νοερά σε έναν ανθισµένο κήπο της παιδικής σου ηλικίας. Το άρωµα «υπογραµµίζει» το χαρακτήρα µας και δεν είναι λίγες οι φορές που συνδέουµε πρόσωπα µε µυρωδιές.

Η αρωµατοποιία είναι µια τέχνη που πίσω της κρύβεται ένας ολόκληρος κόσµος. Με έµπνευση από τη φύση, τα αρώµατα κρύβουν µέσα τους διάφορες νότες λουλουδιών, φρούτων, βοτάνων και µπαχαρικών, που µπλέκονται µοναδικά, συνθέτοντας κάθε φορά και µια διαφορετική µυρωδιά, ανάλογα µε την έµπνευση του αρωµατοποιού. Βέβαια, το κάθε άρωµα αφήνει και µια διαφορετική «σφραγίδα» σε κάθε άνθρωπο, καθώς όλα είναι θέµα χηµείας. Έτσι, ακόµα κι αν χρησιµοποιήσεις το ίδιο µε κάποια φίλη σου, το αποτέλεσµα θα διαφέρει ελαφρώς, εξαιτίας του διαφορετικού pΗ που έχουν οι επιδερµίδες σας.

Οι διαφορετικές νότες

Τα αρώµατα διαθέτουν κάποιες συγκεκριµένες νότες, ή αλλιώς οµάδες από µυρωδιές, και από τη στιγµή που θα τα ψεκάσεις, θα εµφανιστούν σταδιακά σε διαφορετικούς χρόνους. Αρχικά, θα αντιληφθείς τις νότες κορυφής, οι οποίες είναι πιο έντονες και διακριτές, αν και εξατµίζονται γρήγορα. Στη συνέχεια, θα µυρίσεις τις νότες µέσης, που αποτελούν και την «καρδιά» του αρώµατος, και τέλος θα εµφανιστούν οι νότες βάσης, οι οποίες, αν και είναι πιο απαλές, αποτελούν τη βάση του αρώµατός σου και έχουν τη µεγαλύτερη διάρκεια.

Το ήξερες αυτό;

Το άρωµά µας δρα θεραπευτικά και έχει την ικανότητα να βελτιώσει τη διάθεσή µας! Τα αιθέρια έλαια που περιέχει µας δηµιουργούν µια αίσθηση ευφορίας, µε αποτέλεσµα να νιώθουµε όµορφα συναισθήµατα κάθε φορά που το ψεκάζουµε στο δέρµα µας.

Χρήσιµες συµβουλές

Αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος και το άρωµά σου «χάνεται» µέσα σε λίγες ώρες; Θα ήθελες να διαρκεί περισσότερο και να σε ακολουθεί παντού η ιδιαίτερη µυρωδιά του; Δώσε προσοχή στις παρακάτω συµβουλές και θα ενθουσιαστείς!

  • Για να δώσεις extra διάρκεια στο άρωµά σου, επίλεξε ένα αφρόλουτρο και µια κρέµα σώµατος από την ίδια σειρά, ώστε να το ενισχύσεις.
  • Φύλαξέ το στο κουτί του ή σε κάποιο σκιερό σηµείο στο δωµάτιό σου, ώστε να µην αλλοιωθεί από τον ήλιο ή τις υψηλές θερµοκρασίες.
  • Εφάρµοσέ το στα σηµεία όπου χτυπά ο παλµός σου, δηλαδή, πίσω από τους λοβούς των αυτιών, εσωτερικά στους καρπούς και στη βάση του ντεκολτέ σου.
  • Προτίµησε να το ψεκάζεις σε καθαρή επιδερµίδα και όχι πάνω στα ρούχα σου, καθώς ενδέχεται να δηµιουργηθούν λεκέδες.

Αισθηση Φρεσκαδας

Ο πιο απλός τρόπος για να παραµείνεις φρέσκια καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας, ενώ σε ακολουθεί µια αίσθηση δροσιάς, δεν είναι άλλος από τη χρήση ενός αποσµητικού σώµατος. Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσεις µακριά κακοσµία και εφίδρωση, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για τη δηµιουργία λεκέδων στα ρούχα σου. Tip: Επίλεξε κάποιο µε διακριτική µυρωδιά, ώστε να µην επισκιάσεις το άρωµά σου.

Διάβασε επίσης:

Διαλέγουμε φυσικά… χωρίς συμβιβασμούς!

Είναι γλυκά και ζουμερά και είναι τα φρούτα του Καλοκαιριού!