- Διαφήμιση -

Μπορείς να δείχνεις πιο αδύνατη και να χάσεις πόντους κάνοντας δίαιτα, γυµναστική ή απλώς επιλέγοντας το κατάλληλο µαγιό. Ας είµαστε ειλικρινείς, όλες θέλουµε να κάνουµε το τελευταίο. Είναι πιο ξεκούραστο και σίγουρα πολύ πιο διασκεδαστικό! Μήλο, αχλάδι ή µπανάνα; Η ερώτηση δεν έχει να κάνει φυσικά µε τα αγαπηµένα σου φρούτα αλλά µε τις καµπύλες σου και το µαγιό που τελικά θα φορέσεις στην παραλία.

Ποια δεν θέλει να δείχνει κάθε ώρα όµορφη; Ειδικά στην παραλία που όλες οι ανασφάλειες κάνουν την εµφάνισή τους πριν ακόµα βγάλεις το παρεό, το σωστό µαγιό µπορεί να κάνει θαύµατα. Πραγµατικά, ένα σώµα µπορεί να µεταµορφωθεί ακόµα και µε αυτό το µικροσκοπικό ύφασµα. Γι’ αυτό είναι τόσο σηµαντικό να διαλέξεις αυτό που θα αναδείξει τα δυνατά σου σηµεία και θα καλύψει τις ατέλειες! Μπορεί να ακούσεις ότι υπάρχουν δεκάδες σωµατότυποι και θα είναι αλήθεια, αλλά χάριν συντοµίας µένουµε στους τέσσερις πιο γνωστούς και συνηθισµένους για να καταφέρουµε να συνεννοηθούµε. Ο σωµατότυπος εξαρτάται σε σηµαντικό βαθµό από τα γονίδια. Κάποιες αποθηκεύουµε το λίπος στην κοιλιά και άλλες στην περιφέρεια. Μια µελέτη σχετικά µε τους σωµατότυπους 6.000 γυναικών, που πραγµατοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήµιο της Βόρειας Καρολίνας το 2005, διαπίστωσε ότι περίπου το 46% ήταν σωµατότυπος µπανάνα, το 20% σωµατότυπος αχλάδι, το 14% σωµατότυπος µήλο και το 8% σωµατότυπος κλεψύδρα.

- Διαφήμιση -

Μήλο

Μοιάζεις συνήθως πιο γεµάτη από όσο είσαι πραγµατικά, γιατί ο κορµός σου είναι στρογγυλεµένος. Έχεις µικρούς γλουτούς και αδύνατους µηρούς. Παχαίνεις στην κοιλιά, το στοµάχι, το στήθος και το πρόσωπο.

Το µαγιό που θα διαλέξεις…

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να δηµιουργήσεις ισορροπία. Ένα τριγωνάκι στο στήθος και ένα χαµηλόµεσο µαγιό µε κορδονάκι θα κάνει το σώµα σου πιο θηλυκό. Πρέπει να αποφύγεις το στράπλες µαγιό που θα τονίσει την κοιλιά σου και να προτιµήσεις ένα ολόσωµο µε ruffles στο στήθος, το οποίο θα κρύψει τις ατέλειες και θα αναδείξει το µπούστο σου.

Κλεψύδρα

Με στενή µέση και ισοµερείς γοφούς και στήθος, οι γυναίκες «κλεψύδρα» έχουν τονισµένα οπίσθια και γάµπες. Παχαίνουν συνήθως στο πίσω µέρος των µηρών και στο πάνω µέρος των χεριών. Θεωρείται ο πιο ελκυστικός τύπος για τους άντρες.

Το µαγιό που θα διαλέξεις…

Έχεις το πιο εύκολο σώµα! Πιθανόν να σου ταιριάζουν τα περισσότερα στυλ και κοψίµατα καθώς διαθέτεις συµµετρία σε κάθε σηµείο του κορµιού σου. Φέτος διάλεξε ένα ψηλόµεσο µπικίνι, που θα σε δείχνει πιο θηλυκή και επιπλέον θα δίνει ένα pin up touch στην εµφάνισή σου.
Μπανάνα

Έχεις λεπτά, µακριά χέρια και πόδια, µε µικρό κορµό. Τα οπίσθια είναι επίσης µικρά και επίπεδα. Αν ανήκεις σε αυτόν το σωµατότυπο, παχαίνεις στην κοιλιά, τους γλουτούς, το στήθος και το πρόσωπο.

Το µαγιό που θα διαλέξεις…

Για να µη δυσκολεύεσαι στην επιλογή, σε κολακεύει αυτό που θα σου δηµιουργήσει µέση!

Ένα cut out ολόσωµο ή ένα µονοκίνι θα βοηθήσει. Το ίδιο αποτέλεσµα µπορεί να έχεις και µε ένα µπικίνι µε κρόσσια ή µε έντονα χρώµατα.

Αχλάδι

Ο κλασικός τύπος των µεσογειακών γυναικών. Στενή µέση, γεµάτοι γοφοί και λεπτά χέρια. Το περιττό λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στους µηρούς, τους γλουτούς και τα οπίσθια.

Το µαγιό που θα διαλέξεις…

Επίλεξε ένα µε prints και χρώµατα στο επάνω µέρος και σκουρόχρωµο στο κάτω, ώστε να τραβάς το ενδιαφέρον προς τα πάνω! Αν δεν είσαι η Kim Kardashian και ούτε θέλεις να την αντιγράψεις, απόφυγε τα κορδονάκια και το brazilian. Σε κολακεύουν τα µαγιό που µοιάζουν µε φουστίτσες, αλλά µην το παρακάνεις µε τις πτυχώσεις. Προτίµησε κάποιο που να είναι κάπως φαρδύ στο πλάι, ώστε να εξισορροπείται ο όγκος του υφάσµατος µε αυτόν του συγκεκριµένου σηµείου του σώµατος. Αν αγαπάς τα ολόσωµα, προτίµησε φαρδιές τιράντες και εντυπωσιακό µπούστο.

Διάβασε επίσης:

Πες αντίο στα «ψωμάκια!»

Ιωάννα: «Έχασα 11 κιλά και ξαναβρήκα την αυτοπεποίθησή μου!»

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ