“Αγάπα πρώτα τον εαυτό σου και όλα τα άλλα θα έρθουν µε τη σειρά τους”, συµβούλευε η Lucille Ball. Ακούγεται απλό. Αλλά είναι; Πόσος καιρός πέρασε από την τελευταία φορά που ένιωσες να αγαπάς πραγµατικά τον εαυτό σου, σαν να ήταν ένα άλλο αγαπηµένο πρόσωπο, το παιδί σου ίσως;

Από τη Μαίρη Στραβοράβδη, Life Coach, Σύµβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης, www.alltimecoaching.gr

Ερωτεύσου τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου
Οι έρευνες λένε ότι όσοι ερωτεύονται τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα τους βάζουν τον θεµέλιο λίθο για να βιώσουν θετικές εµπειρίες. Έτσι κατορθώνουν να χτίσουν µια «καλή ζωή», που χαρακτηρίζεται από ικανοποίηση σε βασικούς τοµείς, όπως είναι η οικογένεια και η εργασία.
Τα έµφυτα στοιχεία του χαρακτήρα –ταλέντα και ικανότητες– µπορούν να αναπτυχθούν µέσα από την εξάσκηση και την καλλιέργεια και να προσφέρουν βελτίωση, ανάπτυξη και νόηµα στη ζωή µας, αλλά τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητας είναι αυτά που έχουν άµεση ηθική αξία και η ανάπτυξή τους οδηγεί σε ανάλογες συµπεριφορές ανάτασης και ευτυχίας!

Αναδροµή στην παιδική σοφία
– Βρες µια παλιά αγαπηµένη σου φωτογραφία, που σε εικονίζει χαµογελαστό σε παιδική ηλικία.
– Κόλλησέ τη σε ένα σηµείο που βλέπεις καθηµερινά και αναλογίσου τι αισθανόταν αυτό το παιδί τότε.
– Πώς ήταν η ζωή σου, τι συνήθειες είχες, τι σκεφτόσουν;
– Ποιοι ήταν οι αγαπηµένοι σου φίλοι, µπορείς να θυµηθείς τα ονόµατά τους;
– Έχεις κρατήσει κάποιο από τα παιδικά λευκώµατα ή ηµερολόγια που έγραφαν όλοι οι φίλοι σου; Πώς είναι τώρα που το ξανακοιτάς; Τι αισθανόσουν;
– Τι ικανότητες είχες αναπτύξει τότε και τι τώρα;
– Τι θα µπορούσες να κάνεις διαφορετικό τώρα, χρησιµοποιώντας τις δεξιότητες που είχες σαν παιδί;

Μην ξεχνάς ότι…
– Το παιδί που υπήρξες κάποτε υπάρχει ακόµα, απλώς έχει µεγαλώσει.
– Συστηθείτε ξανά!
– Η εποχή που ήξερες τι ήθελες και µε αυτοπεποίθηση το ζητούσες –όλα τα παιδιά έχουν αυτοπεποίθηση– έχει περάσει, αλλά η ικανότητα υπάρχει ακόµα.
– Το ένστικτο που τότε εµπιστευόσουν ίσως είναι κάπου θαµµένο. Ώρα για ανασκαφές!

Τι είναι το life coaching;

Είναι μια διαδικασία προπόνησης του μυαλού, μέσω της οποίας μπορούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τους στόχους μας. Ένας ασφαλής, μη επικριτικός και μη συγκρουσιακός τρόπος να εξερευνήσουμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που μας ταιριάζουν, προκειμένου να αναπτύξουμε τον εαυτό μας στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας.

Διάβασε επίσης:

13 tips για να βγαίνεις κούκλα στις φωτογραφίες!

Το μυστικό για να χάσεις γρήγορα κιλά!