- Διαφήμιση -

Είναι δύσκολο, το ξέρουµε καλά, να βγεις από µια άσχηµη κατάσταση αλώβητη. Όµως, µε τους κατάλληλους χειρισµούς η µετάβαση αυτή θα γίνει όσο πιο ανώδυνη γίνεται. Να θυµάσαι ότι δεν έχει σηµασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς!

Σίγουρα έχεις περάσει εποχές που η ψυχολογία σου δεν ήταν στα καλύτερά της. Είτε επειδή περνάς µια οικογενειακή, προσωπική ή επαγγελµατική δοκιµασία, είτε επειδή δεν έχεις ξεπεράσει κάποια «δυνατά» γεγονότα που σου έχουν συµβεί. Όπως και να ‘χει, η αναγνώριση του προβλήµατος και η προσπάθεια επίλυσής του είναι ίσως ο µισός αγώνας που πρέπει να κάνεις. Δες τέσσερα βήµατα που µπορούν να σε βοηθήσουν να επιβιώσεις τις δύσκολες αυτές µέρες.

- Διαφήμιση -

1. Αναγνώρισε την εποχή

Ο Kenji Miyazawa, ένας Ιάπωνας ποιητής, έγραψε πως «πρέπει να αγκαλιάσουµε τον πόνο και να τον κάψουµε σαν το καύσιµο που χρειαζόµαστε στο ταξίδι µας». Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εµάς νιώθουµε πως κουβαλάµε πολύ παραπάνω καύσιµο απ’ ό,τι µας χρειάζεται. Είτε είναι από µια απογοήτευση, ένα διαζύγιο ή ένα θάνατο, όλα είναι αβάσταχτα µε τον δικό τους τρόπο. Μέσα όµως από αυτή τη διαδικασία, υπάρχει κάτι µεγαλύτερο. Είναι η προετοιµασία για να επανέλθουµε στη ζωή µας, αυτή τη φορά όµως µέσα από τον πόνο και τη θλίψη γινόµαστε ακόµα πιο δυνατοί και σοφοί.

2. Βρες τη χαραµάδα

Η καρδιά αποτελεί το κέντρο της ύπαρξής σου, εκεί που πηγάζει η χαρά, η ειρήνη, η γενναιοδωρία και η πίστη. Όταν βρίσκεσαι σε µια συνεχή απογοήτευση, κινδυνεύεις όχι µόνο να δηµιουργήσεις πρόβληµα στην καρδιά σου αλλά επίσης να νιώσεις πικρία, θυµό και φόβο. Συναισθήµατα τα οποία σε εγκλωβίζουν και σε κάνουν δυστυχισµένη. Έτσι, ακόµα κι αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, πάντα υπάρχει ένα µικρό παραθυράκι για να γίνουν τα πρώτα βήµατα αλλαγής.

3. Άκου τη φωνή µέσα σου

Όταν ήσουν παιδί, υπήρχε εκείνη η φωνή µέσα σου που σου έλεγε να κάνεις πράγµατα που σου αρέσουν πολύ, χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις. Όσο µεγαλώνεις, όµως, αυτή η φωνή χάνεται, γιατί δίνεις προτεραιότητα στα πρέπει και τις αλλεπάλληλες υποχρεώσεις. Εδώ, όµως, είναι το λάθος! Πρέπει να υπάρχει µια ισορροπία µεταξύ των θέλω µας και της καθηµερινότητας. Να βρούµε τη χρυσή τοµή που θα µας κάνει να νιώθουµε καλά και όσο το δυνατόν λιγότερο απογοητευµένοι.

4. Το περιβάλλον σου

Είναι ιδιαίτερα σηµαντικό οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν να είναι στη ίδια συχνότητα µε σένα. Ούτως ώστε, σε περιόδους άσχηµες, ο άνθρωπός σου, οι φίλοι και οι συγγενείς να είναι εκεί και να κάνουν τη διαφορά στη ζωή σου. Ακόµα κι αν η κατάσταση είναι τέτοια που δεν µπορούν να κάνουν κάτι πρακτικά για να σε βοηθήσουν, και µόνο η ύπαρξη τους γύρω σου σου προσφέρει ανακούφιση.

 

Διάβασε επίσης:

3 σενάρια σεξ χωρίς ελπίδα

Αδυνάτισες; ήρθε η ώρα να ξαναφτιάξεις τις σχέσεις σου

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ