Μπέθανι Χάμιλτον σερφ
- Διαφήμιση -

Η επιµονή, η πίστη και η τόλµη της 30χρονης Bethany Meilani Hamilton-Dirks αποτελεί αληθινή έµπνευση για όλους. Το κορίτσι που επέζησε από επίθεση καρχαρία και συνεχίζει να σαρώνει τα έπαθλα του surf µε ένα χέρι, έχει ζήσει µια κινηµατογραφική ζωή. Αξίζει να τη γνωρίσουµε.

Στις 31 Οκτωβρίου 2003, η 13χρονη Bethany, απολάµβανε ένα υπέροχο πρωινό κάνοντας surf στα µαγευτικά νερά του Tunnels Beach στη Χαβάη µε τη φίλη της Alana Blanchard και την οικογένειά της. Περίπου στις 7:30 το πρωί, δεκάδες χελώνες εµφανίστηκαν στη θάλασσα και η Bethany ξάπλωσε στη σανίδα της κι έπαιζε µε το νερό. Ξαφνικά, ένας τεράστιος καρχαρίας τίγρης (4,3 µέτρα) της επιτέθηκε κι έκοψε το αριστερό της χέρι ακριβώς κάτω από τον ώµο.

- Διαφήμιση -

Η οικογένεια της φίλης της, την έβγαλε στην ακτή και της πρόσφεραν τις Πρώτες Βοήθειες. Την µετέφεραν εσπευσµένα στο νοσοκοµείο κι εκεί διαπιστώθηκε ότι η έφηβη surfer είχε χάσει το 60% του αίµατός της και βρισκόταν σε υποογκαιµικό σοκ. Ο πατέρας της βρισκόταν ήδη στο νοσοκοµείο γιατί επρόκειτο να υποβληθεί σε µια επέµβαση στο γόνατό του. H νεαρή αθλήτρια πήρε τη θέση του και µπήκε αµέσως στο χειρουργείο. Μια οικογένεια που έµενε κοντά στο σηµείο που έγινε η επίθεση έπιασε και σκότωσε έναν καρχαρία που επιβεβαιώθηκε αργότερα ότι ήταν εκείνος που είχε επιτεθεί στη Bethany.

Μπέθανι Χάμιλτον επίθεση καρχαρία Σερφερ

Παρά το τραύµα από το ατύχηµα, µε ένα µόνο χέρι, η Bethany ήταν αποφασισµένη να συνεχίσει το surfing. Μόλις ένα µήνα µετά την επίθεση, βρισκόταν πάνω στη σανίδα της! Αρχικά χρειάστηκε να κατασκευαστεί µια ειδική σανίδα που ήταν πιο µακριά και ελαφρώς παχύτερη από τις συνηθισµένες και είχε µία λαβή για το δεξί της χέρι. Αφού δίδαξε από την αρχή τον εαυτό της πώς να σερφάρει µε ένα χέρι, τον Ιανουάριο του 2004 έλαβε µέρος στον πρώτο µεγάλο αγώνα. Πλέον µπορούσε να κάνει surf µε τις κανονικές σανίδες που προβλέπουν οι κανονισµοί.

Από τότε και έως σήµερα, η Bethany δεν σταµατά να ανεβαίνει στο βάθρο και να κατακτά τη µία νίκη µετά την άλλη αποδεικνύοντας ότι η δύναµη της θέλησης είναι πιο ισχυρή από οποιαδήποτε κινητική δυσκολία. Η ζωή της έχει γίνει βιβλίο, ταινία κι έχει εµπνεύσει εκατοµµύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσµο. Το 2011 η ταινία «Soul Surfer» µε πρωταγωνίστρια την AnnaSophia Robb ήταν εµπνευσµένη από τη δική της περιπέτεια. Στην Ελλάδα η ταινία κυκλοφόρησε µε τον τίτλο «Η νικήτρια». Η σανίδα µε τη δαγκωνιά του καρχαρία, όπως και το αθλητικό µαγιό που φορούσε εκείνο το πρωινό, βρίσκονται στο Μουσείο Surf της California.

Η Bethany σήµερα ζει µαζί µε τον σύζυγό της Adam Dirks και τα δύο παιδιά της (Tobias και Wesley Phillip) στη Χαβάη και συνεχίζει να λαµβάνει µέρος σε αγώνες. Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία και µιλά σε τηλεοπτικές εκποµπές και συνέδρια µε στόχο να ενθαρρύνει και να εµπνεύσει.

Μάθε περισσότερα για την Bethany στην ιστοσελίδα της bethanyhamilton.com

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ