Πώς να διατηρήσεις τα λαχανικά που έμειναν
- Διαφήμιση -

Είναι γεγονός! Όλοι τώρα με τον ιο πήραμε άπειρα ρύζια, μακαρόνια, χαρτιά υγείας και λαχανικά, τα οποία έχουν αρχίσει και… χαλάνε! Πώς μπορείς όμως να διατηρήσεις τα λαχανικά που έμειναν στο ψυγείο ώστε να μην τα πετάξεις;

Βρήκαμε μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας στην κουζίνα πιο εύκολη, οικονομική και νόστιμη! Όλα όσα ξέρουν οι ειδικοί και οι παλιοί, ήρθε η ώρα να τα μάθουμε κι εμείς.

- Διαφήμιση -

Πώς να διατηρήσεις τα λαχανικά που έμειναν σττο ψυγείο… και άλλα

Ξύλινα εργαλεία για μια ζωή

Τα ξύλινα εργαλεία όπως οι κουτάλες που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα φθείρονται γρήγορα με το πλύσιμο. Για να τα κρατήσετε για αρκετό καιρό σαν καινούρια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε όλη την επιφάνειά τους με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ελαιόλαδο όταν τα αγοράσετε. Στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανί, αφήστε τα να στεγνώσουν και χρησιμοποιήστε τα έπειτα από δύο ημέρες. Το λάδι θα απορροφηθεί από το ξύλο και θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό στρώμα.

Λαχανικά μακράς διαρκείας που έμειναν στο ψυγείο

Αν θέλετε να διατηρηθούν για περισσότερο διάστημα φρέσκα τα καρότα και τα αγγούρια, τυλίξτε το καθένα ξεχωριστά με διάφανη μεμβράνη πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να έχετε ανά πάσα στιγμή τα λαχανικά που χρειάζεστε ακόμα και αν δεν είναι η εποχή τους αποθηκεύοντάς τα στην κατάψυξη.

Κόψτε μπαστουνάκια από σέλερι, πράσο, καρότο και φρέσκο κρεμμυδάκι, στεγνώστε τα καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και διατηρήστε τα σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Επίσης, πολλά λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, αν τα αποθηκεύετε μέσα στις χάρτινες σακούλες του μανάβη. Εναλλακτικά, βάλτε τα στην κατάψυξη. Αν ωστόσο το ψυγείο σας είναι δυνατό, μένουν μέχρι και μήνες.

Κεφτεδάκια αφρός – Τέλεια με τα λαχανικά που έμειναν στο ψυγείο

Αν θέλετε τα κεφτεδάκια σας να είναι αφράτα, προσθέστε λίγο ξίδι (1 κ.γ.) και 5-6 σταγόνες ελαιόλαδου στον κιμά και πλάστε τον μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ο κιμάς θα μαλακώσει και τα κεφτεδάκια σας θα είναι πιο αφράτα από ποτέ.

Για να φουσκώσει η ζύμη

Για να φουσκώσει πιο γρήγορα η ζύμη του ψωμιού ή του τσουρεκιού σας, αντί να την αφήσετε σε ζεστό μέρος για κάποιες ώρες, ζεστάνετε το αλεύρι σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα στον φούρνο πριν το ζυμώσετε. Θα δείτε ότι η ζύμη θα είναι έτοιμη πολύ πιο γρήγορα.

Δείτε και αυτό: Πως θα πλένετε σωστά τα φρούτα και λαχανικά

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ