Λατρεύεις τα extreme sports και αναζητάς συνεχώς νέες εµπειρίες; Συνδύασε την αγάπη σου για τα ταξίδια µε τον αθλητισµό και κλείσε εισιτήριο για να ανέβει η αδρεναλίνη σου στα ύψη!
Από την Ακριβή Αλυσανδράτου

Κάλυµνος, η Μέκκα της αναρρίχησης
Το νησί των σφουγγαράδων κατάφερε µέσα σε 15 χρόνια να γίνει παγκοσµίως γνωστό για τα απόκρηµνα βουνά του και τις ήπιες κλιµατολογικές συνθήκες που επιτρέπουν στους αναρριχητές να «δαµάζουν» τους ορεινούς όγκους του όλον το χρόνο. Αν και η αναρρίχηση στην Ελλάδα δεν είναι ανάµεσα στα πρώτα σε δηµοφιλία σπορ, το άθληµα είναι εξαιρετικά αγαπητό στο εξωτερικό. Αυτό που δίνει στην Κάλυµνο αξία είναι οι απόκρηµνοι βράχοι της από υψηλής ποιότητας ασβεστόλιθο και η εξαιρετική ποικιλοµορφία που αυτοί παρουσιάζουν. Ασβεστολιθικά πετρώµατα, τεράστιες κάθετες πλάκες, στέγες µε σταλακτιτικό διάκοσµο, επιβλητικές σπηλιές και δίεδρα προσφέρουν µια ανεξάντλητη ποικιλία σε κινήσεις και αναρριχητικές τεχνικές, για υψηλές συγκινήσεις και πρωτόγνωρες εµπειρίες.

Οι διαδροµές
Το νησί σήµερα έχει περίπου 2.500 διαδροµές, οι περισσότερες εκ των οποίων στο δυτικό-βορειοδυτικό τµήµα του, διαδροµές που προσφέρονται για µοναδικές εµπειρίες, τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους µυηµένους.

Διάβασε τη συνέχεια στο The BODY που κυκλοφορεί.

Διάβασε επίσης:

Κρακοβία: Βόλτα σε ένα υπαίθριο μουσείο!

Καστοριά: Ο ιδανικός χειμερινός προορισμός