ερωτεύτηκα συνάδελφο τι να κάνω
- Διαφήμιση -

Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή στην ζωή σας να έχετε αναρωτηθεί το περιβόητο «Ερωτεύτηκα συνάδελφο… και τώρα»; Ένας έρωτας στο γραφείο µπορεί να έχει happy end αρκεί να γίνει για τους σωστούς λόγους και µε τον σωστό τρόπο. Διαφορετικά το πάθος µε έναν συνάδελφο µπορεί να σου κοστίσει όχι µόνο τη δουλειά αλλά και την αξιοπρέπειά σου.

Μια από τις πιο κοινές φαντασιώσεις για γυναίκες και άντρες είναι το κρεβάτι στο γραφείο µε έναν συνάδελφο ενώ όλοι έχουν σχολάσει ή η ανταλλαγή καυτών µηνυµάτων πίσω από τις οθόνες. Οι πιο τολµηροί ονειρεύονται ή και επιδιώκουν προκαταρκτικά στις τουαλέτες, ραντεβού στο πιο κοντινό ξενοδοχείο και φυσικά κοινά επαγγελµατικά ταξίδια.

- Διαφήμιση -

Το αίσθηµα ότι κάνεις κάτι που θέλεις να µείνει µυστικό, κάνει τη σχέση µε τον/την συνάδελφό ακόµα πιο ελκυστική. Στις εταιρείες που η πολιτική τους δεν απαγορεύει τις σχέσεις µεταξύ των υπαλλήλων της, πρέπει να ξέρεις ότι περίπου οι µισοί υπάλληλοι έχουν έστω φιληθεί µε κάποιον συνάδελφό τους. Εντύπωση προκαλεί ότι το 27% από αυτούς το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό ακόµα κι αν αυτή η σχέση αφορά το… αφεντικό τους.

Παλαιότερα η σχέση µε κάποιον ανώτερο ιεραρχικά φαινόταν ότι γίνεται εξ ολοκλήρου για την εύνοια και τη δύναµη που συνεπάγεται. Σήµερα, αυτές οι σχέσεις έχουν απενοχοποιηθεί και γίνονται κυρίως για την ένταση και το πάθος που προσφέρουν. Τα κινηµατογραφικά πρότυπα συνηγορούν. Οι σειρές και οι ταινίες παρουσιάζουν τις παράνοµες σχέσεις του γραφείου σαν αναµενόµενες!

Επιπλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ευκολότερο να αναζητήσουν σύντροφο στον εργασιακό τους χώρο παρά σε κάποια εφαρµογή online dating. Πριν σε χτυπήσει το βελάκι του έρωτα στο γραφείο, δες πώς θα το κάνεις σωστά χωρίς να κινδυνεύσεις να χάσεις τη θέση σου και το κυριότερο, την αξιοπρέπειά σου στο εργασιακό σου περιβάλλον.

Τι να κάνεις λοιπόν αν ερωτεύτηκες συνάδελφο

Hot business

Δεν είναι όλοι οι εργασιακοί χώροι το ίδιο. Κάποιοι είναι περισσότερο ερωτικοί από άλλους! Μετά από έρευνες αποκαλύφθηκαν οι τοµείς που εµπνέουν για µια πιο «στενή» συναδελφική σχέση.

 • Εστίαση και τουρισµός
  61%
 • Εµπορικά καταστήµατα
  59%
 • Νοσοκοµεία
  58%
 • Διαφήµιση
  58%
 • Πολιτική
  54%

Do’s & dont’s

Διάλεξε προσεκτικά τον συνάδελφο που θα κάνεις σχέση

Όσο και να σου αρέσει ο συνάδελφος από τον επάνω όροφο, πριν του το δείξεις σκέψου µερικά πράγµατα. Για παράδειγµα απόφυγε να κάνεις σχέση µε κάποιον ανώτερό σου γιατί αν µαθευτεί θα διαταραχθεί η επικοινωνία σου µε τους συναδέλφους σου που θα υποθέσουν ότι κυνηγάς µια προαγωγή.

Μην αγνοήσεις τα συναισθήµατα

Το µεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες πριν κοιµηθούν µε έναν συνάδελφό τους είναι να µη σκέφτονται το µετά. Ο ενθουσιασµός και η παρόρµηση δεν τις αφήνουν να σκεφτούν ότι αν χωρίσουν το κλίµα µεταξύ τους θα είναι τουλάχιστον αµήχανο. Ειδικά δε αν ο χωρισµός είναι επεισοδιακός, τότε θα έχουν πραγµατικά πρόβληµα και θα περάσει αρκετός καιρός µέχρι να µπορέσουν να συνυπάρξουν αρµονικά. Το ζητούµενο πάντα θα είναι να µη χάσεις την αξιοπρέπειά και την αξιοπιστία σου.

Δούλεψε περισσότερο

Ανασκουµπώσου και ανέβασε ρυθµούς παραγωγικότητας στο γραφείο. Έτσι δηµιουργείς δικλείδα ασφαλείας ώστε στην περίπτωση που µαθευτεί ο κρυφός δεσµός σου, κανείς δεν θα µπορέσει να σε κατηγορήσει ότι παραµέλησες τη δουλειά σου ή υπήρξες αναποτελεσµατική.

Μην κάνετε κοινές εµφανίσεις

Είναι αυτονόητο ότι δεν πάτε και δεν φεύγετε στη δουλειά µαζί γιατί δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί η σχέση σας. Μόνο αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να δηµοσιοποιήσετε τη σχέση σας φερθείτε φυσιολογικά όπως όλα τα ζευγάρια. Ο ιδανικός χρόνος για να το κάνετε, αν και στην ουσία είστε ελεύθεροι να κάνετε ό,τι θέλετε, είναι οι τρεις µήνες και καλό θα ήταν να ενηµερώσετε πρώτα τον προϊστάµενό σας.

Συζητήστε για ό,τι έγινε

Είτε θέλεις να προχωρήσει το ειδύλλιο σε σχέση είτε όχι, µίλησε µαζί του ανοιχτά για ό,τι έγινε µεταξύ σας για να µη νιώθετε άβολα ο ένας µε την παρουσία του άλλου. Φυσικά δεν πρέπει να ανοίξεις µία τέτοια συζήτηση στο γραφείο ή σε κοινή έξοδο µε άλλους συναδέλφους.

Μην πεις στην κολλητή του γραφείου την αλήθεια

Όσο κι αν δεν κρατιέσαι να πεις τα νέα στη διπλανή σου πρέπει απλά να µην το κάνεις. Ακόµη κι αν σου υποσχεθεί ότι δεν θα το πει πουθενά, είναι πολύ πιθανό να το συζητήσει µε κάποιον, ο οποίος µε τη σειρά του θα το πει σε κάποιον άλλο µε αποτέλεσµα να το µάθει τελικά όλη η εταιρεία.

Μην προσπαθείς να τον συναντάς δήθεν τυχαία

Μετά από ένα καυτό βράδυ µε τον σύντροφο και συνάδελφό σου δεν µπορεί την επόµενη µέρα στο γραφείο παρά να περιµένεις να κανονίσετε το επόµενο ραντεβού, ακόµη και το ίδιο βράδυ. Όσο δεν σου στέλνει το πολυπόθητο µήνυµα εσύ είναι λογικό να ανησυχείς. Μην αρχίσεις να ψάχνεις ευκαιρία για να τον συναντήσεις. Φέρσου φυσιολογικά χωρίς να τον ψάχνεις παντού αλλά και χωρίς να τον αποφεύγεις.

Μη δηµοσιοποιήσεις τη σχέση στα social media

Μία σχέση που θέλεις να κρατήσεις κρυφή εννοείται ότι δεν θα τη διαφηµίσεις µε φωτογραφίες, check ins και tags γιατί είναι ακριβώς σαν να την παραδέχεσαι. Και φυσικά καλύτερο θα είναι να την πεις απευθείας στους συναδέλφους σου παρά να τους αφήσεις να τη διαπιστώσουν µέσα από το λογαριασµό σου στο Facebook. Ακόµη κι αν λείψετε την ίδια περίοδο για να πάτε µαζί διακοπές, φροντίστε να πείτε µια διαφορετική ιστορία για το πού πήγατε και µε ποιον.

Από την Αγγελική Μακρή

Δες και αυτό: Μήπως έχεις το σύνδρομο του κάβουρα στις σχέσεις σου – Δες γιατί σε βλάπτει

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ