- Διαφήμιση -

Οι μέθοδοι αντισύλληψης που στηρίζονται στη ρύθμιση των ορμονών, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν ελαφρές παρενέργειες, που μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα εκνευριστικές.

Παρακάτω μπορείς να δεις τις 5 συνηθέστερες:

- Διαφήμιση -

1 Πονοκέφαλος, Ζαλάδα, υπερευαισθησία στο στήθος

Αυτές οι παρενέργειες συνήθως χάνονται μετά τους πρώτους μήνες χρήσης των αντισύλληψης. Σε περίπτωση που δεν περάσουν, επικοινώνησε με το γιατρό σου, για αλλαγή των χαπιών.

2 Ναυτία

Μια κοινή παρενέργεια που όμως κάνει αρκετούς μήνες να περάσει. Αν σου είναι πιο εύκολο, πάρε το χάπι σου μαζί με το φαγητό. Θα σε ανακουφίσει σίγουρα.

3 Αιμορραγία

Αυτή η παρενέργεια είναι ίσως και η πιο εκνευριστική, επειδή είναι απρόβλεπτη. Έρευνες έδειξαν πως το να παίρνεις το χάπι ακριβώς την ίδια ώρα κάθε μέρα, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια επικοινώνησε με το γιατρό σου.

4 Μειωμένη σεξουαλική διάθεση

Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να επιλέξεις ένα αντισυλληπτικό χάπι με αυξημένα ανδρογόνα (όπως είναι η τεστοστερόνη). Συνήθως το πρόβλημα εξαφανίζεται. Αν όχι, επίλεξε μια διαφορετική μέθοδο αντισύλληψης.

5 Κυκλοθυμία

Αν είσαι σίγουρη πως οι απότομες αλλαγές στη διάθεσή σου οφείλονται στα αντισυλληπτικά και όχι σε άλλους παράγοντες, τότε καλό είναι να επικοινωνήσεις με το γιατρό σου. Τα περισσότερα αντισυλληπτικά μπορεί να προκαλέσουν κυκλοθυμία, οπότε πολλές φορές δε βοηθάει απλά να αλλάξεις εταιρία.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ