πλαστική στο μόριο άντρες

Και όμως έχει έρθει στην εποχή μας μια νέα, αδιανόητη μόδα στις πλαστικές, αφού άντρες κάνουν λιποαναρρόφηση στο επίμαχο σημείο! Ο ειδικός απαντά σε όλα τα ερωτήματα για τον λόγο, αλλά και το αν αυτό τελικά βοηθάει στην πράξη.

Κάποτε η παχυσαρκία αποτελούσε ένδειξη καλής υγείας, γονιμότητας και πλούτου. Στις μέρες μας εκτιμάται σαν επιδημία στο χώρο του πολιτισμένου κόσμου και σαν καμπανάκι μελλοντικών προβλημάτων υγείας και χαμηλού προσδόκιμου ζωής.

Ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με υπερβολικό βάρος σχετίζεται άμεσα με την ερωτική τους ζωή, που συχνά τους απογοητεύει, σε πολλά μάλιστα επίπεδα: εικόνα σώματος, δυσκολία αναζήτησης ερωτικού συντρόφου, χαμηλή αυτοεκτίμηση, εσωστρέφεια και έλλειψη ευλυγισίας στο κρεβάτι. Τα χαρακτηριστικά αυτά απομακρύνουν τους ανθρώπους από τις σύγχρονες αντιλήψεις του ευζήν, επιβαρύνουν την ψυχολογία τους και συχνά τους οδηγούν σε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης.

Ένα ποσοστό παχύσαρκων αντρών επικεντρώνει λανθασμένα το πρόβλημα ζωής του στην εικόνα του επίμαχου πιστεύοντας ότι το όργανό τους είναι μικρό.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μικρό μέγεθος, αλλά για εικόνα που δημιουργείται λανθασμένα λόγω του αυξημένου λίπους που συσσωρεύεται στο τριχωτό του εφηβαίου και τους γλουτούς. Μερικοί μάλιστα παραπονιούνται ότι το λίπος παραμένει στο εφήβαιο και μετά από εξαντλητικές δίαιτες ή άλλες θεραπείες κατά της παχυσαρκίας.

Μια λύση που προτείνεται στους άντρες αυτούς είναι η λιποαναρρόφηση στην περιοχή του εφηβαίου. Εφαρμόζεται από χειρουργούς σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη βοήθεια στα θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Να σημειωθεί πάντως ότι η παχυσαρκία είναι δυνατό να σχετίζεται και με αλλαγές στο ορμονικό προφίλ του άντρα, στοιχείο το οποίο επίσης θα πρέπει να συνεκτιμάται στο πλαίσιο αναζήτησης ενός καλύτερου τρόπου ζωής μέσα από μια βελτιωμένη ερωτική συμπεριφορά.

Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Διαβάστε και αυτό: Κολεοσπασμός: Μήπως το έχεις και εσύ; Συνδέεται με την ανοργασμία

sexmedic.gr