Συχνά η εικόνα που συνοδεύει τη λέξη σεξ είναι… σκοτεινή. Συνδέεται µε τις βραδινές ώρες, το ηµίφως και ίσως µερικά ποτά… Η επιστήµη όµως έχει άλλη άποψη.
Από την Έλλη Μαραγκάκη

Ψάχνεις το µυστικό που θα σε κάνει να λάµπεις όλη την ηµέρα; Θέλεις να ενισχύσεις την υγεία σου, αλλά και τη διάθεσή σου; Τότε το µυστικό βρίσκεται στην κρεβατοκάµαρά σου! Σύµφωνα µε πρόσφατες έρευνες, το πρωινό σεξ όχι µόνο σε αναζωογονεί, αλλά ενισχύει σηµαντικά το ανοσοποιητικό σου σύστηµα, ωφελώντας συνολικά τον οργανισµό σου.
Ποια ακριβώς είναι τα οφέλη;
• Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η τεστοστερόνη στον άντρα συσσωρεύεται και παραµένει στα υψηλότερα επίπεδα για τρεις ώρες αφού ξυπνήσει. Έτσι, το πρωί είναι η καλύτερη στιγµή της ηµέρας για να… τον εκµεταλλευτείς!
• Το πρωινό σεξ απελευθερώνει την ουσία του εγκεφάλου ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορµόνη της αγάπης», καθώς βοηθά τα ζευγάρια να είναι ενωµένα και αγαπηµένα – ο καλύτερος τρόπος δηλαδή για να ξεκινήσεις τη µέρα σου.
• Το πρωινό σεξ αυξάνει τα επίπεδα της IgA (ανοσοσφαιρίνης Α), ενός αντισώµατος που σε προστατεύει από µολύνσεις, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σου σύστηµα.
• Απελευθερώνονται χηµικά που ανεβάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων, µε αποτέλεσµα να βελτιώνεται ο τόνος και η υφή των µαλλιών και του δέρµατος και να δυναµώνουν τα νύχια.
• Σύµφωνα µε µελέτη του Πανεπιστηµίου του Queens, το πρωινό σεξ 3 φορές την εβδοµάδα µπορεί να µειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής.
Και µην ξεχνάς…
Παλαιότερες έρευνες επιβεβαίωσαν ότι τα δύο φύλα είναι πραγµατικά… από άλλους κόσµους, ακόµα και στο σεξ. Οι άντρες έχουν καλύτερη σεξουαλική διάθεση το πρωί, και συγκεκριµένα µεταξύ 06:00 και 09:00, σε αντίθεση µε τις γυναίκες, που αποδεικνύονται βραδινοί τύποι, και µάλιστα έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ µεταξύ 23:00 και 02:00. Ακόµα όµως κι αν το βραδινό σεξ σου αρέσει περισσότερο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να θέλεις να το κάνεις κάθε µα κάθε πρωί!

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο The BODY που κυκλοφορεί.

Διάβασε επίσης:

Το μυστικό είναι… περισσότερο sex!

42 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ