Αν πιστευεις ότι όλοι γύρω σου κάνουν περισσότερο σεξ από σένα, ήρθε η ώρα να το ξεπεράσεις! Το να πέφτεις στο κρεβάτι απλά και µόνο επειδή νοµίζεις ότι η ερωτική σου ζωή χρειάζεται ενίσχυση, µπορεί να γυρίσει εναντίον σου.
Σύµφωνα µε µια νέα έρευνα, από τα ζευγάρια που ζητήθηκε να κάνουν σεξ δύο φορές συχνότερα απ’ ό,τι συνήθως διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα κάθε επαφής µειώθηκε σηµαντικά. Επίσης τα επίπεδα άγχους αυξήθηκαν. Όταν το σεξ γίνεται υποχρέωση, σταµατάει να είναι απόλαυση. Αν η επιθυµία µεταξύ σας υπάρχει έτσι κι αλλιώς, τότε η ερωτική επαφή θα έρθει φυσικά. Αντί να ανησυχείς λοιπόν για την ποσότητα, εστίασε στην ευχαρίστηση. Εξάλλου, µε το άγχος κανένας δεν κατάφερε τίποτα!

Tρόποι για να κάνεις τέλειο σεξ, ακόµα κι όταν είσαι αγχωµένη!
Είναι λυπηρό, αλλά και τόσο αληθινό. Η καθηµερινότητά σου είναι γεµάτη άγχος. Είτε σχετίζεται µε τα επαγγελµατικά, είτε µε τα οικονοµικά, είτε µε την οικογένεια, πάντα υπάρχει κάτι που επηρεάζει το µυαλό σου και έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική σου ζωή. Μάλιστα, σύµφωνα µε πρόσφατη έρευνα, οι γυναίκες που είναι ιδιαίτερα στρεσαρισµένες δεν µπορούν να διεγερθούν ερωτικά το ίδιο µε εκείνες που έχουν χαµηλότερα επίπεδα άγχους. Σε ελεύθερη µετάφραση; Όσο κι αν θέλεις να κάνεις σεξ, το σώµα σου δεν µπορεί να συνεργαστεί, γιατί οι σκέψεις µπαίνουν στη µέση. Τι µπορείς να κάνεις;

Ανέπνευσε καλύτερα
Οι σωστές ανάσες είναι καθοριστικές, αν θέλεις να έρθεις σε οργασµό. Γι’ αυτό, προτού κάνεις σεξ, πάρε µερικές βαθιές ανάσες από το διάφραγµά σου. Θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίµατος κι εσύ θα ανταποκριθείς καλύτερα στα ερωτικά ερεθίσµατα.

Δώσε βάση στα προκαταρκτικά
Όταν είσαι αγχωµένη, το γρήγορο σεξ δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ίσως σου φαίνεται η πιο εύκολη λύση, όµως στην πράξη παρουσιάζονται δυσκολίες, αφού δεν είσαι αρκετά ερεθισµένη. Δώσε λίγο χρόνο στο σώµα σου να καταλάβει τι του συµβαίνει και να… διεγερθεί.

Ανέβασε τους σφυγµούς σου
Μην τελειώνεις την ηµέρα σου µπροστά στην τηλεόραση. Βγάλε τον σκύλο µια βόλτα, το δροσερό αεράκι θα σε κάνει να ξεχάσεις τα προβλήµατά σου και η καρδιά σου θα ανεβάσει παλµούς. Έτσι, η ενέργειά σου θα επανέλθει και η διάθεσή σου θα ανέβει.

Απόλυτη ξηρασία
Το άγχος µπορεί να σε… «στεγνώσει» όσο δεν φαντάζεσαι. Είναι φυσιολογικό, οπότε µην το σκέφτεσαι πολύ, ένα λιπαντικό µπορεί να κάνει θαύµατα!

Εστίασε σε αυτά που σου αρέσουν
Άφησε στην άκρη την αυριανή παρουσίαση στη δουλειά και συγκεντρώσου στο εδώ και τώρα. Τι σου κάνει ο σύντροφός σου και πώς αισθάνεσαι. Απλές ερωτικές σκέψεις θα σε βοηθήσουν να µπεις ενεργά στο παιχνίδι.

Βάλ’ το στο πρόγραµµα
Το να σηµειώσεις στην ατζέντα σου πότε θα κάνεις σεξ προφανώς δεν είναι και πολύ sexy. Ωστόσο, ορισµένες φορές ο προγραµµατισµός µπορεί να αποδειχτεί ένας ευχάριστος αντιπερισπασµός.

Ερωτικά μηνύματα
74% εκείνων που κάνουν sexting (δηλαδή σεξ µέσω µηνυµάτων) µε τον σύντροφό τους έχουν σοβαρή και µακροχρόνια σχέση. Ίσως ήρθε η ώρα να το δοκιµάσεις κι εσύ. Ο λόγος; Τα ζευγάρια που τους αρέσει να ανταλλάσσουν σεξουαλικά µηνύµατα έχουν καλύτερη ερωτική ζωή, αλλά και προσωπικά αισθάνονται καλύτερα. Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι αν πρώτα έρχεται το sexting ή το καλό σεξ. Ωστόσο, πιστεύουν ότι η αποστολή τέτοιων µηνυµάτων βοηθάει ένα ζευγάρι να επικοινωνήσει καλύτερα και να εκφράσει πιο εύκολα τα ερωτικά θέλω του.