- Διαφήμιση -
Υπήρξαν εποχές που ο οργασμός ήταν ένα άδηλο μυστήριο, καλά κλεισμένο στον κόσμο των ερωτοτροπιών που τον γεννούσε. Κανείς δεν συζητούσε γι’ αυτόν, καθώς παρά τη συχνότητα εμφάνισής του στις ανθρώπινες ζωές, το θέμα παρέμενε ταμπού στα συντηρητικά ήθη των παλιότερων κοινωνιών.

Πλέον ο οργασμός έχει περισσότερους από 30 ορισμούς που περιγράφουν τις σωματικές και συναισθηματικές εκδηλώσεις του, καθώς από το «δεν ξέρω, δεν απαντώ» περάσαμε στην υπερανάλυση. Πέρα όμως από τις μυϊκές συσπάσεις, τα αυξημένα επίπεδα καρδιακών παλμών και αρτηριακής πίεσης αλλά και την υπέρτατη ηδονή που τον συνοδεύει, ο οργασμός συνεχίζει να αποτελεί τον μεγάλο άγνωστο.

Οργασμός και σπέρμα

- Διαφήμιση -

Όταν το αρσενικό φτάσει σε οργασμό, τότε η ουρήθρα και οι μύες του πέους συσπώνται, με τελική κατάληξη την εκσπερμάτιση. Σε κάθε σεξουαλική επαφή, το παραγόμενο σπερματικό υγρό κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 1,5-5 ml. Τι σημαίνει αυτό; Έχει υπολογιστεί ότι ένας μέσος άντρας θα έχει τόσους οργασμούς στη ζωή του που θα μπορούσε να γεμίσει άνετα ένα δοχείο 53 λίτρων! Όσο για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, αυτός ποικίλει καθοριστικά και κυμαίνεται μεταξύ 20-100 εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος.


Περί g-spot η κουβέντα

Την ώρα που είναι ευρύτατα γνωστό ότι οι γυναίκες διαθέτουν πληθώρα από ερωτογενείς θέσεις g, το φαινόμενο απαντάται και στον άντρα. Κι αν ο αδένας του προστάτη είναι το ανδρικό αντίστοιχο του g spot, με τον ίδιο ερωτογενή τρόπο λειτουργεί και το περίνεο (η επιφάνεια ανάμεσα στην ηβική σύμφυση και στον κόκκυγα) αλλά και ο χαλινός του πέους (το λεγόμενο λαϊκά «πετσάκι», η δερματική πτυχή μέσω της οποίας συνδέεται η βάλανος με την ακροποσθία).


Οργασμός και έμμηνος ρήση

Για τους περισσότερους άντρες, κάθε στιγμή είναι ιδανική για έναν οργασμό, αν και για τις γυναίκες κάποιες φορές είναι σαφώς καλύτερες από άλλες. Έχει όμως βρεθεί (επιστημονικά πάντα!) ότι η καλύτερη στιγμή για κείνη, σε όρους απόλαυσης, είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου. Εκείνης δηλαδή της στιγμής που οι περισσότερες γυναίκες (αλλά και πολλοί άντρες) δεν νιώθουν ακριβώς άνετα για σεξουαλικές περιπτύξεις. Γιατί είναι καλύτερος ο οργασμός κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας; Μα λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας του αίματος στη βουβωνική χώρα…


Η ανοργασμική εξομολόγηση της Μέριλιν

Όταν μια από τις κορυφαίες σεξοβόμβες που πέρασαν από τον 20ό αιώνα και διαχρονικό σύμβολο του σεξ εξομολογήθηκε ότι δεν είχε ποτέ οργασμό με κάποιον από τους διάσημους εραστές της (Τζον Κένεντι, Φρανκ Σινάτρα, Τζο ΝτιΜάτζιο κ.λπ.), η αποκάλυψη έπεσε κεραυνός εν αιθρία στην οικουμένη! Ήταν λίγο πριν από τον πρόωρο θάνατό της που είπε στον ψυχίατρο που την παρακολουθούσε, τον Dr. Ralph Greenson, την παρακάτω ιστορία: «Καλά να είστε γιατρέ, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα ποτέ έναν. Τι χαμένα χρόνια! Πώς μπορώ να περιγράψω σε σας, έναν άντρα, τι αισθάνεται μια γυναίκα όταν έχει οργασμό; Σκεφτείτε έναν διακόπτη φωτός με ροοστάτη ελέγχου. Καθώς αρχίζετε να τον ενεργοποιείτε, η λάμπα αρχίζει να φωτίζει, στη συνέχεια γίνεται πιο φωτεινή και μετά ακόμα πιο φωτεινή και στο τέλος καταλήγει σε μια εκτυφλωτική λάμψη. Είναι τόσο ωραίο…».

Ένα, δύο, τρία, γονιμοποιήστε!

Η μέση ταχύτητα εκσπερμάτισης κατά τη διάρκεια του ανδρικού οργασμού αποκρυσταλλώνεται στα 45 χλμ/ώρα. Άντε να το πιάσει αυτό ο Γιουσέιν Μπολτ! Η αστραπιαία ταχύτητα της απελευθέρωσης του σπέρματος έρχεται όμως σε τραγική αντίθεση με τον αργό και σταθερό ρυθμό κίνησης των σπερματοζωαρίων μέσα στη μήτρα: τα σπερματοζωάρια μετακινούνται με ταχύτητα 5 χιλιοστών ανά δευτερόλεπτο έντονης κολυμβητικής δραστηριότητας (αν και είναι πολύ πιο γρήγορο απ’ όσο ακούγεται: αν μια φάλαινα ταξίδευε με τέτοιο ρυθμό, αναλογικά μιλώντας, τότε θα μετακινούταν με ταχύτητα 24.000 χιλιομέτρων/ώρα!). Η ώθηση που παίρνουν από τον οργασμό δίνει ένα καλό χεράκι βοήθειας λοιπόν στα σπερματοζωάρια, καθώς έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμα μέχρι τον τελικό τους προορισμό (7,5-10 εκατοστά)…

Δυνατά και… οργασμικά

Δεν πυροδοτούν όλες οι γυναίκες τα ίδια επίπεδα οργασμού στους άντρες. Και είναι στην πραγματικότητα οι πιο εκφραστικές φωνητικά γυναίκες που προκαλούν το επιθυμητό αποτέλεσμα στον άντρα σε σταθερή βάση. Οι μελέτες εδώ έχουν υποδείξει ότι ο άντρας κορυφώνει στο 59% των φορών όταν η παρτενέρ του ουρλιάζει παραδομένη στην έκσταση, την ίδια ώρα που όταν αυτή παραμένει ήσυχη-ήσυχη και μετρά τα σκασίματα στο ταβάνι το ποσοστό ηδονικής επιτυχίας καταποντίζεται στο 2%.


Πόσοι πολλοί είναι πολλοί;

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που διαθέτουν την ικανότητα πολλαπλών οργασμών. Οι περισσότεροι που έχουν μάλιστα καταγραφεί επιστημονικώς άγγιξαν τους 134 την ώρα! Ναι, μιλάμε για λίγο περισσότερους από 2 οργασμούς το λεπτό. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι κάποιες κυρίες μπορούν να κορυφώσουν ακόμα και μέσα σε απλά και τετριμμένα πράγματα της καθημερινότητας, όπως βουρτσίζοντας τα δόντια τους, τρίβοντας τα γόνατά τους ή ακόμα και σκεφτόμενες απλώς έναν οργασμό.

Φυσική επιλογή

Ο οργασμός δεν είναι παρά εξελικτικό βήμα της Μητέρας Φύσης. Ήταν το 1967 όταν ο ζωολόγος Desmond Morris κυκλοφόρησε το φοβερό και αμφιλεγόμενο σύγγραμμά του «Ο Γυμνός Πίθηκος» («The Naked Eye»), στο οποίο μπήκε στο στόχαστρο ο γυναικείος οργασμός. Ο ζωολόγος ισχυρίστηκε ότι ο σκοπός του οργασμού δεν είναι απλά επιτελεστικός, ότι δεν υπάρχει δηλαδή μόνο και μόνο για να αυξάνει το ενδιαφέρον στη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά κυρίως για να αυξήσει τα επίπεδα εξάντλησης του θηλυκού αναγκάζοντάς τη να παραμείνει σε οριζόντια θέση (και να αποτραπεί έτσι το ενδεχόμενο διαρροής του σπέρματος). Μέσα στο πλαίσιο αυτό, ο συγγραφέας παρατήρησε ότι η δυσκολία κορύφωσης των γυναικών με συγκεκριμένους άντρες είναι αποτέλεσμα φυσικής επιλογής: μόνο οι πιο υπομονετικοί, εφευρετικοί και ευαίσθητοι άντρες έχουν καλύτερες πιθανότητες να προκαλέσουν οργασμό στη σύντροφό τους και να τη βοηθήσουν έτσι να συλλάβει παιδί…

Περί αυτοϊκανοποίησης

Δεν είναι καν απαραίτητο να βγει το έμβρυο στον έξω κόσμο για να αυτοϊκανοποιηθεί: ο αυνανισμός παρατηρείται ακόμα και σε προγεννητικά υπερηχογραφήματα! Και βέβαια δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να βρεις ένα παιδί μικρής ηλικίας να επιδίδεται σε κάποια μορφή αυτό-διέγερσης, η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε οργασμό. Αν και εδώ δεν παρατηρείται φυσικά η συνήθης ενήλικη δραστηριότητα, καθώς τα αναπαραγωγικά όργανά τους είναι ακόμα άγουρα.

Πηγή: newsbeast.gr

Διάβασε επίσης:

Ταυτόχρονος οργασμός – και όμως γίνεται!

Σεξ – Αυτές οι στάσεις θα σε πάνε στον… παράδεισο!

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ