πώς είναι ο άντρας στο κρεβάτι στα 70
- Διαφήμιση -

Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις online και έχουμε την απάντηση! Πώς είναι ο άντρας στα 70 στο κρεβάτι και πως είναι ανά δεκαετία; Ειδικός εξηγεί και οι απαντήσεις του έχουν αν μη τι άλλο ενδιαφέρον!

Όπως το καλό κρασί ωριµάζει µε το πέρασµα του χρόνου και γίνεται ακόµα καλύτερο, το ίδιο συµβαίνει και µε το κρεβάτι και τις σχέσεις. Μπορεί να µην έχεις πια την ίδια ευλυγισία όπως στα 20, αλλά κάθε δεκαετία έχει τη δική της µαγεία.

- Διαφήμιση -

Πως είναι ο άντρας στα 70 του και πως το κρεβάτι ανά ηλικία;

ΣΤΑ 20

Οι στάσεις είναι πολλές, το γνωρίζεις ήδη! Τις περισσότερες από αυτές τις έχεις δοκιµάσει στη δεκαετία των 20, τότε που το κρεβάτι έπαιρνε φωτιά καθηµερινά! Στα 30 σου είσαι πλέον κατασταλαγµένη και γνωρίζεις τι σου αρέσει και τι όχι, ενώ δεν θα αρνηθείς και τον πειραµατισµό. Από τα 40 όµως και µετά παρατηρείς ότι κάτι έχει αλλάξει.

Μια στάση που σου άρεσε, πλέον σου προκαλεί πόνο ή δεν το ευχαριστιέσαι το ίδιο. Ο οργανισµός σου αντιδρά φυσιολογικά στο πέρασµα του χρόνου κι εσύ καλείσαι να τον ακολουθήσεις, ακόµα και στην περίπτωση του. Μην ανησυχείς όµως, κάθε ηλικιακή δεκαετία έχει τις δικές της στάσεις που… προσαρµόζονται ανάλογα µε τα προβλήµατα που προκύπτουν. Γιατί είναι αλήθεια ότι πολλές φορές, ως γνωστόν: «το µεν πνεύµα πρόθυµον, η δε σαρξ ασθενής».

ΣΤΑ 30

Ακόµα κι αν δεν έχεις πόνους στη λεκάνη, η ευαισθησία χαµηλά στην κοιλιά και στα γεννητικά όργανα είναι συνηθισµένη, ειδικά αν έχεις γεννήσει πρόσφατα. Γι’ αυτό τον λόγο ξαπλωµένη στο πλάι είναι η ιδανική στάση. Όταν ξαπλώνεις στο πλάι µε τον σύντροφό σου, µπορείς να ελέγχεις τον ρυθµό και το βάθος της διείσδυσης.

Περίπου το 25% των γυναικών στην εγκυµοσύνη νιώθει έντονο πόνο στην περιοχή της λεκάνης και ένα 8% αντιµετωπίζει αυτό τον πόνο ακόµα και 2 χρόνια µετά τη γέννα. Αυτό συνήθως εµφανίζεται µε πόνο στο ιερό οστό (στη βάση της σπονδυλικής στήλης) και στα λαγόνια οστά. Σαν αποτέλεσµα, πολλές γυναίκες στα 30 νιώθουν έντονο πόνο όταν δοκιµάζουν ορισµένες στάσεις στο κρεβάτι. Η κλασική στάση στα τέσσερα είναι ιδανική, αφού η λεκάνη σου είναι σε ουδέτερη θέση και δεν επιβαρύνεται.

ο άντρας και το κρεβάτι στα 70

ΣΤΑ 40

Οι περισσότερες περιπτώσεις ισχιαλγίας συνήθως εµφανίζονται στα 30 ή στα 40. Οι δύο καλύτερες στάσεις γι’ αυτή την περίπτωση είναι στο πλάι και στα τέσσερα, γιατί δεν επιβαρύνουν το ισχιακό νεύρο. Αλλά εσύ, που σου αρέσει η… περιπέτεια, µπορείς να δοκιµάσεις την «ανάποδη καουµπόισσα». Προσοχή όµως, µην σκύβεις µπροστά, γιατί αυτό µπορεί να εντείνει τον πόνο.

Μπορείς επίσης να δοκιµάσεις τις παραλλαγές της στάσης στα τέσσερα. Λύγισε λίγο περισσότερο τα γόνατα και τους αγκώνες και βάλε ένα µαξιλάρι κάτω από το στήθος σου για στήριξη. Αυτή η στάση κρατάει τη σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη θέση και δεν πονάς.

ΣΤΑ 50

Κατά τη διάρκεια της εµµηνόπαυσης τα οιστρογόνα πέφτουν κατακόρυφα κάνοντας, ορισµένες φορές, το κρεβάτι επίπονη διαδικασία. Η «ξηρασία» στην ευαίσθητη περιοχή είναι ένα συχνό πρόβληµα. Είναι επίσης πιθανό να έχεις πυελική πρόπτωση (όταν ένα πυελικό όργανο µετατοπίζεται από την κανονική του θέση πιέζοντας τον κόλπο σου). Προσπάθησε κάποια όρθια στάση, όπου να κοιτάς τον σύντροφό σου, έτσι ώστε να ελέγχει κάθε στιγµή της διείσδυσης.

Ακόµα µια καλή επιλογή είναι να ξαπλώσεις ανάσκελα, βάζοντας ένα µαξιλάρι στους γοφούς σου, έτσι ώστε η λεκάνη να έχει τέτοια κλίση που να διευκολύνει τη διείσδυση.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΑ 60 ΚΑΙ 70

Περίπου το 1/3 των αντρών και γυναικών στα 60 και 70 τους υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, οι στάσεις που ασκούν πίεση στα γόνατά σου ή στους γοφούς σου είναι απαγορευµένες. Δοκίµασε εκείνη που είσαι όρθια και η πλάτη σου ακουµπάει στο στήθος του συντρόφου σου. Αν κουράζεσαι, µπορείς να κρατηθείς από µια καρέκλα ή κάποιο τραπέζι.

Αν υποφέρεις από πόνους στην πλάτη, τότε µάλλον ο πόνος γίνεται πιο οξύς όταν τεντώνεις την πλάτη σου ή ξαπλώνεις µπρούµυτα. Σε αυτή την περίπτωση, η ιεραποστολική στάση µε ένα µαξιλάρι χαµηλά στη µέση σου είναι η καλύτερη επιλογή, το ίδιο αν θέλεις να είσαι κι εσύ από πάνω, αφού έτσι ελέγχεις την κίνηση και την ένταση.

Kάθε ηλικιακή δεκαετία έχει τις δικές της στάσεις που… προσαρµόζονται ανάλογα µε τα προβλήµατα που προκύπτουν.

Δες και αυτό: Ειδικός αναλύει: Ποιοι είναι οι λευκοί γάμοι – Πόσοι υπάρχουν σήμερα

Από την Έλλη Μαραγκάκη

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ