- Διαφήμιση -

Τι κρύβεται πίσω από το σεξ επανασύνδεσης που το κάνει τόσο… δυνατό; Μην το αρνηθείς. Σου έχει συµβεί. Έπειτα από έναν άγριο καβγά συχνά ακολουθεί ένα απολαυστικό σεξ. Οι επιστήµονες έχουν την απάντηση…

Από την Έλλη Μαραγκάκη

- Διαφήμιση -

10 λεπτά µετά τον καβγά
Ένας άντρας έχει κιόλας ξεχάσει τΟΝ λόγο που τσακωθήκατε. Αντίθετα, οι γυναίκες κρατάΜε «µούτρα» πολύ περισσότερο. Μήπως να ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ το παράδειγµά τους;

Είσαι πιο επιθετική
Ύστερα από έναν τσακωµό τα συναισθήµατά σου είναι πολύ πιο έντονα. Αυτή η ένταση είναι επόµενο να µεταφερθεί και στην κρεβατοκάµαρα. Κατά τη διάρκεια του make up sex, οι σύντροφοι είναι πιο επιθετικοί και παθιασµένοι απ’ ό,τι συνήθως. Γεγονός που τους… «ανάβει» ακόµα περισσότερο.

Έτοιµη για δράση
Ο θυµός και η επιθυµία, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, βρίσκονται πολύ κοντά. Όταν είσαι εκνευρισµένη, οι παλµοί της καρδιάς σου αυξάνονται και βρίσκεσαι σε διέγερση. Έτσι, εάν εκείνη τη στιγµή κάνεις σεξ,, νιώθεις τεράστια ανακούφιση.

Οι ορµόνες είναι στο ζενίθ
Μετά το σεξ ο εγκέφαλός σου είναι γεµάτος οξυτοκίνη, µια ορµόνη που ενισχύει τα συναισθήµατα της αγάπης και της συντροφικότητας. Εποµένως, είναι πιο εύκολο να παραβλέψεις τους λόγους για τους οποίους τσακώθηκες µε τον σύντροφό σου. Σε αυτή την περίπτωση το σεξ λειτουργεί σαν τη λύση στο πρόβληµα.

Σε… φτιάχνει
Το σεξ σε ανεβάζει. Από τη συναισθηµατική κατρακύλα ενός καβγά στο απόλυτο αίσθηµα ευφορίας του οργασµού.

Ερωτεύεσαι ξανά!
Είναι πολύ φυσικό την ώρα ενός τσακωµού να µην έχεις και τα καλύτερα συναισθήµατα για τον σύντροφό σου. Όµως, µετά το σεξ όλα αυτά έχουν ξεχαστεί ή τουλάχιστον δε δίνεις ιδιαίτερη σηµασία προς το παρόν και είσαι πάλι ερωτευµένη µαζί του.

Προσοχη
Το σεξ επανασύνδεσης µπορεί να σου δηµιουργήσει µπελάδες και να βάλει σε κίνδυνο τη σχέση σου.

Όσες φορές κι αν το έχουµε δει στις ταινίες, στη ζωή τα πράγµατα δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι. Το σεξ έπειτα από έναν καβγά δεν λύνει το πρόβληµα. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να συζητάς µε τον σύντροφό σου όταν το θέµα είναι σοβαρό.
Ίσως το έχεις ήδη ανακαλύψει, αλλά το σεξ επανασύνδεσης δεν είναι πάντα καυτό και υπέροχο. Υπάρχουν φορές που η κακή διάθεση του ενός ή και των δύο δεν φτιάχνει µαγικά.
Μια κακή στιγµή στο σεξ µπορεί να κάνει τα πράγµατα χειρότερα. Εκεί που πήγαινες για τον τέλειο οργασµό, πουφ, ξαφνικά όλα καταστρέφονται!
Δεν αντικαθιστά τη συγγνώµη. Αν το λάθος είναι δικό σου και ο εγωισµός σου δεν σε αφήνει να ζητήσεις συγγνώµη, το σεξ δεν θα µιλήσει από µόνο του.
Μπορεί να εξελιχθεί σε «κακή» συνήθεια, αν ο σύντροφός σου έχει καταλάβει ότι έτσι σε συγχωρεί ή αντίστοιχα εσύ. Τότε πρέπει άµεσα να σταµατήσεις το σεξ επανασύνδεσης και να αρχίσεις τη συζήτηση.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ