- Διαφήμιση -

Από την Αλκίντα Ντολέτσι

Το 70% του πλανήτη βρίσκεται κάτω από το νερό! Aυτό που εμείς μπορούμε να εξερευνήσουμε είναι μόνο το 10%. Τι θα έλεγες αν μπορούσες να ανακαλύψεις και εσύ τι κρύβει ένα μικρό κομμάτι του μαγικού αυτού κόσμου;
Η μυστηριώδης γοητεία του ανεξερεύνητου βυθού είναι σίγουρο ότι θα σου χαρίσει από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες της ζωής σου. Το βαθύ μπλε, τα πολύχρωμα πλάσματα της θάλασσας και η απέραντη σιωπή θα σε κάνουν να λατρέψεις το scuba diving. Κανένα άλλο extreme sport δεν μπορεί να ανεβάσει την αδρεναλίνη σου υπό τη συνοδεία μιας θέας που, κυριολεκτικά, σου κόβει την ανάσα. Σίγουρα, το συγκεκριμένο άθλημα αποτελεί πρόκληση για όσους νιώθουν ότι τους περιορίζει η επιφάνεια της θάλασσας και θέλουν να δουν από κοντά τον παρθένο παράδεισο που βρίσκεται εκεί κάτω.

- Διαφήμιση -

Πώς θα αρχίσω;
Η αρχή της «σχέσης» σου με τον βυθό συνήθως γίνεται με τη λεγόμενη «κατάδυση γνωριμίας». Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει δύο ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, ώστε να εξοικειωθείς με το άθλημα, τον εξοπλισμό και τα μέτρα ασφάλειας, σε μια κατάδυση μικρού βάθους. Το επόμενο βήμα είναι να παρακολουθήσεις έναν κύκλο μαθημάτων για το δίπλωμα «Open Water Diver», που παρέχεται από τον διεθνή καταδυτικό οργανισμό PADI, με τον οποίο συνεργάζονται τα περισσότερα ελληνικά εκπαιδευτικά κέντρα. Εκεί θα κάνεις θεωρία και καταδύσεις με μπουκάλες σε πισίνα και θάλασσα. Μετά το πέρας των μαθημάτων περνάς από γραπτή αξιολόγηση, που θα σου εξασφαλίσει το πρώτο σου δίπλωμα, το οποίο θα σου δώσει την ευκαιρία να κάνεις πλέον αυτόνομες καταδύσεις σε βάθος έως 18 μέτρα, χωρίς τη συνοδεία ειδικού.

Διάβασε τη συνέχεια στο The BODY που κυκλοφορεί.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ