- Διαφήμιση -

Τα ενοχλητικά σπυράκια που κάνουν την εµφάνισή τους στο πρόσωπό σου τις πιο ακατάλληλες στιγµές ίσως δεν είναι και τόσο αθώα. Με βάση την αρχαία κινέζικη τεχνική της χαρτογράφησης προσώπου, που εφαρµόζεται εδώ και αιώνες, κάθε σηµείο του προσώπου σου αντιστοιχεί σε κάποιο όργανό του σώµατός σου. Έτσι, την επόµενη φορά που θα βγάλεις ένα σπυράκι, µάλλον θα έχει έρθει η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές στις συνήθειές σου!

Μέτωπο

- Διαφήμιση -

Συνδέεται µε το πεπτικό σύστηµα και την ουροδόχο κύστη. Η ακµή σε αυτό το σηµείο, αν δεν βρίσκεσαι στην εφηβεία, µπορεί να είναι σηµάδι πεπτικής δυσλειτουργίας. Βελτίωσε τη διατροφή σου και πίνε άφθονο νερό.

Μάτια & αυτιά

Οι µαύροι κύκλοι και τα σηµάδια σε αυτές τις περιοχές µπορεί να δείχνουν προβλήµατα στα νεφρά. Προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ηµέρας και απόφυγε τα αναψυκτικά και τα αλµυρά φαγητά.

Πιγούνι

Οι διαταραχές στο στοµάχι ευθύνονται για την ακµή σε αυτό το σηµείο. Αν το τελευταίο διάστηµα παρατηρείς αύξηση, τότε ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση και για την αρχή µιας σωστής και ισορροπηµένης διατροφής.

Γραµµή σαγονιού

Η ακµή σε αυτό το σηµείο προέρχεται από τις ορµόνες σου, που µάλλον έχουν «τρελαθεί» κατά τη διάρκεια της περιόδου. Και σε αυτή την περίπτωση, µια σωστή διατροφή θα σε βοηθήσει πολύ.

Ανάµεσα στα µάτια

Αυτή η ζώνη είναι συνδεδεµένη µε το συκώτι. Σπυράκια ή άλλα σηµάδια µπορεί να οφείλονται σε αλλεργία ή τροφική δυσανεξία. Επίσης, προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ.

Μύτη

Το πιο χαρακτηριστικό σηµείο του προσώπου µας είναι συνδεδεµένο µε την καρδιά. Οι διεσταλµένοι πόροι µπορεί να είναι σηµάδι υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η συµβουλή µας είναι να µειώσεις τα λίπη και να υιοθετήσεις µια ισορροπηµένη διατροφή.

Μάγουλα

Το αναπνευστικό σύστηµα συνδέεται µε αυτή την περιοχή. Η ακµή είναι ένα συνηθισµένο πρόβληµα αν είσαι καπνιστής αλλά και αν υποφέρεις από αλλεργίες. Η άσκηση και το καθαρό περιβάλλον µπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Λαιµός

Τα σπυράκια στην περιοχή του λαιµού σχετίζονται µε πιθανή εµφάνιση ασθένειας και τη µάχη που δίνει το σώµα σου για να αντεπεξέλθει. Πρόλαβέ την µε ξεκούραση και πολλά υγρά.

Διάβασε επίσης:

Θαμπό δέρμα και σπυράκια; Ίσως φταίνε τα πινέλα σου!

Τι να βάλεις στο πρόσωπό σου για να βολτάρεις στον ήλιο ανενόχλητη

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ