Τα χρώματα έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν και να μεταβάλλουν την ψυχολογία μας, τα συναισθήματα ακόμα και το μυαλό μας. Η χρωματοθεραπεία στηρίζεται στις ιδιότητες των χρωμάτων με σκοπό να ισορροπήσει την ενέργεια και κατ΄ επέκταση την ψυχολογία εκείνου που δέχεται τη θεραπεία. Μπορείς και εσύ με μικρές μετατροπές στον χώρο ή στα ρούχα σου να προσελκύσεις τις ιδιότητες του χρώματος που σε ενδιαφέρει.

Κόκκινο

Το χρώμα της δύναμης, του πάθους και της εμπιστοσύνης, έχει αποδειχθεί πως μπορεί να αυξήσει τη μυική σου δύναμη μέχρι και 13,5%. Το κόκκινο ενεργοποιεί το σώμα και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντάς μας να θέλουμε να κινηθούμε περισσότερο.

Πορτοκαλί

Είναι συνδεδεμένο με το πάθος, την απόλαυση, τη χαρά και τη ζωντάνια. Διεγείρει συναισθήματα, βελτιώνει τη διάθεση και σου δίνει μια αίσθηση συνολικής ευημερίας. Επίσης, αυξάνει την όρεξη και ευνοεί την πέψη.

Κίτρινο

Αποτελεί το χρώμα της χαράς, ενισχύει τη φαντασία, το γέλιο και τη θέληση. Επίσης διεγείρει το μυαλό και μας κάνει να είμαστε σε νοητική εγρήγορση.

Πράσινο

Συνδεδεμένο με την αρμονία, τη φρεσκάδα, την ανανέωση, την ανάπτυξη και την ειρήνη, έχει την ικανότητα να ισορροπεί ολόκληρο το σώμα. Είναι το χρώμα που προσδιορίζει τη φύση και έχει έντονο το στοιχείο της εξισορρόπησης τόσο ολιστικά όσο και ψυχολογικά.

Μπλε

Μας θυμίζει τον ουρανό και τη θάλασσα και είναι συνδεδεμένο με την εμπιστοσύνη, συμπόνια και την ενδοσκόπηση. Ηρεμεί το μυαλό και το σώμα.

Μοβ

Το μοβ ισορροπεί και εναρμονίζει το μυαλό, το κεντρικό νευρικό σύστημα και τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να βοηθά στο συντονισμό του νου με το σώμα. Επίσης το μοβ θεωρείται βασιλικό χρώμα, οπότε φορώντας το σου δίνει έναν αέρα κυριαρχίας.

Ροζ

Είναι συνυφασμένο με τη θηλυκότητα, την απαλότητα, την αγάπη και τη στοργή. Επίσης ενσωματώνει τις πιο ήπιες ιδιότητες του κόκκινου.

Καφέ

Η πιο σκούρα εκδοχή του πορτοκαλί. Το καφέ αποτελεί το χρώμα της αντοχής και της υπομονής.

Είναι συνδεδεμένο με την αξιοπιστία και έχει χαρακτηριστεί ως συντηρητικό. Μπορεί επίσης να μας κάνει να αισθανόμαστε προστατευμένοι και ασφαλείς λόγω των ενώσεων του με τη φύση.

Γκρι

Εκείνοι που αγαπάνε το γκρι θεωρούνται αξιόπιστοι και εργατικοί. Είναι και ο λόγος που πολύ συχνά το βλέπουμε σε στολές εργασίας.

Λευκό

Το λευκό ουσιαστικά δεν αποτελεί χρώμα και θεωρείτε ο συνδετικός κρίκος όλων των χρωμάτων. Μπορεί να συνδυάσει την ευελιξία του σώματος και του νου. Αποτελεί επίσης σύμβολο καθαρότητας, ηρεμίας και φρεσκάδας. Τέλος είναι το χρώμα της ειρήνης, γιατί λειτουργεί καταπραϋντικά.

Διάβασε επίσης:

Τι κρύβεται πίσω από κάθε χρώμα τσαγιού;

Πώς οι εναλλαγές του καιρού επηρεάζουν την ψυχολογία σου