Μια διαφορετική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις, με μόνο 7,25 TBS πόντους.
Υλικά για 6-8 µεριδες
1 κιλό καλαµαράκια, µικρά, καθαρισµένα, φρέσκα ή κατεψυγµένα
1 φλ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγµένος
1 κρεµµύδι ξερό, µεγάλο
2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
2 φλ. κριθαράκι ψιλό
1 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ. µαϊντανός ψιλοκοµµένος
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1 Κόψε το σώµα από τα καλαµαράκια σε µικρές ροδέλες και άφησε ολόκληρα τα πόδια.
2 Ρίξε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και βάλ’ το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
3 Πρόσθεσε τα καλαµαράκια και το κρεµµύδι και σόταρέ τα για 2΄-3΄.
4 Σβήσε µε το κρασί, σκέπασε και σιγόβρασε για 6΄-7΄.
5 Πρόσθεσε τον αρακά και δύο φλιτζάνια νερό.
6 Μόλις πάρει βράση, ρίξε το κριθαράκι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια και αλατοπιπέρωσε.
7 Βράσε το φαγητό µε ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, µέχρι να εξατµιστεί σχεδόν το νερό.
8 Λίγο πριν εξατµιστεί το νερό, πρόσθεσε το µαϊντανό.
9 Κατέβασε το σκεύος από τη φωτιά. Άφησε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 5΄-10΄ και σέρβιρε.
Διάβασε επίσης: