- Διαφήμιση -

Λαχταριστοί κεφτέδες και μόνο 8 TBS πόντους! Σέρβιρέ τους με δύο κουταλιές γιαούρτι, στο οποίο θα έχεις προσθέσει λίγο δυόσμο.

Για 16 κεφτέδες

- Διαφήμιση -

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, χρόνος ψησίματος: 15΄

Υλικά

Για τον κιμά

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο & σοταρισμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες & σοταρισμένες

80 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ξύδι από κρασί

1/2 ώριμη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη

1/2 φλ. νερό

1/3 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1/2 κ.σ. ρίγανη

1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά 2 κ.σ. γιαούρτι 2%

Εκτέλεση

1 Ζύμωσε πολύ καλά όλα τα υλικά του κιμά. Σκέπασε τη ζύμη και άφησέ τη στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Λάδωσε τα χέρια σου και πλάσε τους κεφτέδες. Πίεσέ τους να πλατύνουν ελαφρώς και τοποθέτησέ τους πάνω στο ταψί.

2 Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 1 ώρα και 15΄ λεπτά περίπου. Στα μισά του χρόνου, γύρισε τους κεφτέδες.

3 Συνόδεψε με σαλάτα εποχής ή χόρτα.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ