Μια συνταγή πλούσια σε πρωτεΐνες, με 9,25 TBS πόντους. Έρευνες έδειξαν πως μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες βοηθά κάποια άτομα να χάσουν βάρος, επειδή νιώθουν ότι πεινούν λιγότερο.
Υλικά για 6 άτομα
2 αρνίσια μπουτάκια
3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
4 σκ. σκόρδο
3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
4 μέτρια καρότα καθαρισμένα
5 κ.σ. λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 ½ κιλό πατάτες
Αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση
Για το αρνάκι
1 Άπλωσε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω, άλειψε με ελαιόλαδο και πασπάλισε με αλατοπίπερο, θυμάρι και καναδυό πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο. Γύρισε το αρνάκι ανάποδα, ώστε η πέτσα να είναι προς τα κάτω, και επανάλαβε το πασπάλισμα προσθέτοντας και 1 μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο.
2 Σε ένα βαρύ τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο, 1-2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και ρόδισε τα μπουτάκια του αρνιού. Κόψε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες. Βγάλε από το τηγάνι τα ρολά, σβήσε με το κρασί (χωρίς να εξατμιστεί!) και τοποθέτησε τις ροδέλες του καρότου στη βάση του τηγανιού. Πρόσθεσε τη δάφνη και σκέπασε με αλουμινόχαρτο. Βάλε το τηγάνι στο φούρνο στους 190°C για 40 λεπτά.
Για τις πατάτες
Κόψε τις πατάτες όπως για το τηγάνι. Βάλ’ τες σε ένα ταψί και ράντισέ τες με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη (αν θέλεις). Βάλ’ τες στο φούρνο και ψήσ’ τες για 15-20 λεπτά, πάνω κάτω, στους 200°C.