- Διαφήμιση -

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μόνο 6 TBS πόντους. Αντί να προσθέσεις αλάτι στο φαγητό, χρησιμοποίησε μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά για να τονίσεις τη γεύση και να κάνεις το πιάτο σου πιο ενδιαφέρον!

Υλικά για 20 σουτζουκάκια

- Διαφήμιση -

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, χρόνος μαγειρέματος: 30΄

Για τα σουτζουκάκια

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κύμινο

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

1 φλ. Μαυροδάφνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κιλό ντομάτες τριμμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ

1 πρέζα ζάχαρη

2-3 κόκκοι μπαχάρι

Αλάτι, πιπέρι

Για το πιλάφι

2 φλ. ρύζι μακρύκοκο

4 φλ. νερό ζεστό ή ζωμός

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1 Βράσε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

2 Μούλιασε το ψωμί στο κρασί, στίψ’ το και ρίξ’ το σε μπολ. Πρόσθεσε όλα τα υλικά του κιμά και ζύμωσέ τα όλα μαζί, μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Βούτηξε τα χέρια σου στο κρασί και πλάσε σε μικρά σουτζουκάκια. Πρόσθεσέ τα προσεκτικά στη σάλτσα και άφησέ τα να βράσουν για 10΄ με 15΄ σε μέτρια φωτιά.

3 Ρίξε το ρύζι και σοτάρισέ το σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίξε το νερό ζεστό και βράσε το για 8΄.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ