Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μόνο 6 TBS πόντους. Αντί να προσθέσεις αλάτι στο φαγητό, χρησιμοποίησε μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά για να τονίσεις τη γεύση και να κάνεις το πιάτο σου πιο ενδιαφέρον!
Υλικά για 20 σουτζουκάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, χρόνος μαγειρέματος: 30΄
Για τα σουτζουκάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 φλ. Μαυροδάφνη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
2-3 κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Για το πιλάφι
2 φλ. ρύζι μακρύκοκο
4 φλ. νερό ζεστό ή ζωμός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1 Βράσε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2 Μούλιασε το ψωμί στο κρασί, στίψ’ το και ρίξ’ το σε μπολ. Πρόσθεσε όλα τα υλικά του κιμά και ζύμωσέ τα όλα μαζί, μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Βούτηξε τα χέρια σου στο κρασί και πλάσε σε μικρά σουτζουκάκια. Πρόσθεσέ τα προσεκτικά στη σάλτσα και άφησέ τα να βράσουν για 10΄ με 15΄ σε μέτρια φωτιά.
3 Ρίξε το ρύζι και σοτάρισέ το σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίξε το νερό ζεστό και βράσε το για 8΄.