Κλασική ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μια μοντέρνα και γευστική προσθήκη, με 10,75 TBS πόντους.
Υλικά για 6 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι
Για τη σάλτσα μπολονέζ
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
1 φύλλο δάφνης
1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα παρμεζάνας
300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση
1.Φτιάξε τη σάλτσα μπολονέζ. Ρίξε σε μια μεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τοποθέτησε τη σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Πρόσθεσε τον κιμά και σόταρέ τον πολύ καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πολτοποιημένο και σόταρε μέχρι να μαραθούν. Σβήσε με το κρασί και περίμενε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας, το φύλλο δάφνης, τον αστεροειδή γλυκάνισο, αλάτι πιπέρι. Άφησε τη σάλτσα να βράσει για 20΄.
2. Φτιάξε την κρέμα παρμεζάνας. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράσε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος. Άδειασε την τριμμένη παρμεζάνα σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Χτύπησε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα και να έχεις μια ομοιογενή πηχτή κρέμα. Άφησε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Βράσε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό κατά 1΄λιγότερο από όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σούρωσε τα και μετάφερέ τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακάτεψε με μια τσιμπίδα και άφησέ τα να βράσουν για ακόμα 1΄. Απόσυρε από τη φωτιά. Στρώσε σε 4 πιάτα 2-3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα παρμεζάνας στο καθένα. Μοίρασε από πάνω ισόποσα τα σπαγγέτι με τη σάλτσα τους και σέρβιρε.