- Διαφήμιση -

Γλυκά και υγιεινά, θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια, με μόνο 6,5 TBS πόντους.

Υλικά για 30 τεµ.

- Διαφήμιση -

Για τη ζύµη

500 ml ελαιόλαδο

400 γρ. ζάχαρη

380 ml χυµός πορτοκάλι

112 γρ. µπέικιν πάουντερ

5 γρ. σόδα µαγειρική

500 γρ. σταφίδα ξανθή, κοµµένη στα δύο ή πολτοποιηµένη

140 γρ. καρύδια, χοντροκοπανισµένα

20 γρ. ξύσµα πορτοκαλιού

10 ml κονιάκ

5 γρ. κανέλα τριµµένη

5 γρ. γαρίφαλο τριµµένο

1.650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το πασπάλισµα

120 γρ. Σουσάµι

 

Εκτέλεση

1 Προθέρµανε το φούρνο στους 1800C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

2 Στον κάδο του µίξερ ρίξε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το χυµό από το πορτοκάλι, µέσα στο οποίο έχεις διαλύσει τη σόδα. Πρόσθεσε το κονιάκ, το ξύσµα πορτοκαλιού, τα καρύδια, τη σταφίδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ. Ανακάτεψε µε το γάντζο του µίξερ σε µέτρια ταχύτητα, µέχρι να έχεις µια οµοιογενή ζύµη. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο αλεύρι για να σφίξει καλά η ζύµη.

3 Στρώσε µε λαδόκολες 2 ταψιά και πασπάλισέ τα µε το µισό σουσάµι. Πλάσε µικρές µπάλες, στο µέγεθος ενός βερίκοκου. Τοποθέτησέ τες στα ταψιά, σε απόσταση µεταξύ τους, για να µην κολλήσουν, και πίεσε ελαφρώς µε την παλάµη σου ώστε να «ανοίξουν» λίγο οι µπάλες.

4 Πασπάλισέ τες µε το υπόλοιπο σουσάµι και ψήσε στη µεσαία σχάρα για 35΄-40΄. Βγάλε τα σταφιδοπιτάκια από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρεις.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ