- Διαφήμιση -

Το λίπος που συσσωρεύεται την κοιλιά και είναι σε φυσιολογικά επίπεδα κάνει καλό, γιατί προστατεύει τα όργανά σου. Όμως όταν ξεφεύγει η κατάσταση γίνεται ανθυγιεινό και προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό. Παρακάτω μπορείς να δεις τους λόγους που δεν μπορείς να ξεφορτωθείς την “κοιλίτσα”.

Λάθος δίαιτα

- Διαφήμιση -

Για να ρίξεις το λίπος της κοιλιάς είναι καλό να τρως λιπαρά και ειδικά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Ερευνητές συμπέραναν πως οι γυναίκες που κατανάλωναν ημερησίως 1600 θερμίδες με διατροφή υψηλή σε μονοακόρεστα, έχασαν το ένα τρίτο του λίπους της κοιλιάς μέσα σε ένα μήνα. Τα μονοακόρεστα είναι χορταστικά με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε πολύ λιγότερο σε κακής ποιότητας τρόφιμα.

Νιώθεις πεσμένη

Οι γυναίκες που εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης είναι πιθανό να έχουν έξτρα λίπος στην κοιλιά. Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι η κατάθλιψη συνδέεται με τη μειωμένη άσκηση και τις φτωχές διατροφικές συνήθειες. Η άσκηση αποτελεί τη λύση στο πρόβλημά σου, καθώς βοηθά τόσο στη βελτίωση της γραμμής σου, όσο και της διάθεσής σου, χάρη στις ενδορφίνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Όχι στο γρήγορο φαγητό

Τα έτοιμα φαγητά που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πρόσθετη ζάχαρη ανεβάζουν την ινσουλίνη σου, μιας ορμόνης που ενθαρρύνει το συκώτι σου να αποθηκεύσει λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Ναι στο μαγνήσιο

Το μαγνήσιο ρυθμίζει περισσότερο από 300 λειτουργίες στο σώμα. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν τροφές που περιείχαν μαγνήσιο είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα.

Light αναψυκτικά

Ύστερα από έρευνα βρέθηκε πως εκείνοι που καταναλώνουν light αναψυκτικά, έχουν την τάση να συσσωρεύουν λίπος στην κοιλιά. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι χρήστες των συγκεκριμένων αναψυκτικών θεωρούν πως κερδίζοντας σε θερμίδες τους δίνεται το ελεύθερο να καταναλώνουν απεριόριστες ποσότητες.

Τα καλά λιπαρά

Σουηδοί ερευνητές έδωσαν σε μια ομάδα ενηλίκων 750 επιπλέον θερμίδες να καταναλώνουν ημερησίως, κυρίως από κορεσμένα λίπη και σε μια άλλη ομάδα τη ίδια ποσότητα κυρίως από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, διαπιστώθηκε πως η ομάδα των κορεσμένων λιπαρών είχε συσσωρεύσει στην περιοχή της κοιλιάς 2 φορές περισσότερο λίπος. Έτσι για να βελτιώσεις τη δική σου διατροφή ενίσχυσέ τη με καλά λιπαρά όπως είναι ο σολομός και μείωσε τα κορεσμένα λιπαρά όπως είναι το κόκκινο κρέας.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ