- Διαφήμιση -

Μια παραδοσιακή συνταγή που έρχεται ξάνα στο προσκήνιο με 10 TBS πόντους.

Υλικά για 4 µερίδες

- Διαφήμιση -

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου

2 κ.σ. χυµός λεµονιού φρέσκος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες

12 παϊδάκια αρνίσια χωρίς λίπος

1 1/3 φλ. κουκιά κατεψυγµένα

2/3 φλ. αρακάς κατεψυγµένος

200 γρ. φασολάκια πράσινα, καθαρισµένα και κοµµένα κατά µήκος σε λεπτές λωρίδες

1 φλ. φύλλα βασιλικού ψιλοκοµµένα

1 φλ. φέτα θρυµµατισµένη

1 φλ. ελιές Καλαµών

Για το ντρέσινγκ λεµονιού

2 κ.σ. χυµός λεµονιού

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. µουστάρδα τύπου Ντιζόν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξε το ελαιόλαδο, το ξύσµα, το χυµό λεµονιού και το σκόρδο ψιλοκοµµένο και ανακάτεψε µε ένα κουτάλι. Βούτηξε µέσα στο µείγµα τα αρνίσια παϊδάκια µέχρι να καλυφθούν καλά.

2. Φτιάξε το ντρέσινγκ. Ρίξε µέσα σε ένα δοχείο µε καπάκι το χυµό λεµονιού, το ελαιόλαδο και τη µουστάρδα και χτύπησέ τα µέχρι να έχεις ένα πλήρως οµογενοποιηµένο ντρέσινγκ.

3. Βάλε σε ένα πυρίµαχο µπολ τα κουκιά και σε ένα άλλο, επίσης πυρίµαχο, τον αρακά. Ζέστανέ τα στο φούρνο µικροκυµάτων ξεχωριστά, µέχρι να µαλακώσουν. Στη συνέχεια, ξέπλυνέ τα κάτω από τρεχούµενο νερό και στράγγιξέ τα σε ένα σουρωτήρι. Με ένα µαχαιράκι ή το ειδικό εργαλείο αφαίρεσε τις ίνες από τα πράσινα φασολάκια και κόψ’ τα κατά µήκος στη µέση. Ρίξε σε ένα µπολ τα κουκιά, τον αρακά, τα φασολάκια, τα φύλλα βασιλικού ψιλοκοµµένα, τη φέτα θρυµµατισµένη και τις ελιές και περίχυσε µε τη µισή ποσότητα του ντρέσινγκ. Ανακάτεψε µε ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.

4. Πάρε µια γκριλιέρα και άφησέ τη σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά. Βάλε στην γκριλιέρα τα παϊδάκια και ψήσε τα σε δόσεις, γυρνώντας τα µε µια τσιµπίδα ώστε να πάρουν χρώµα και από τις δύο πλευρές.

5. Μοίρασε τη σαλάτα σε πιάτα και τοποθέτησε από πάνω τα παϊδάκια. Περίχυσε µε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπάλισε αν θέλεις µε επιπλέον ξύσµα λεµονιού. Είναι έτοιµα για σερβίρισµα.

Διάβασε επίσης:

Σουβλάκια µε λουκάνικα, λαχανικά & χαλούµι

Τορτίγιες στο φούρνο με μοσχάρι

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ