Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσύ, όπως κάθε γυναίκα, ονειρεύεσαι να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Ακόµη όµως και για όσες διαθέτουν επίπεδη κοιλιά, βασικός προβληµατισµός είναι πώς να µη δείχνει πρησµένη ή φουσκωµένη!

Το µυστικό κρύβεται στις διατροφικές επιλογές της ηµέρας και τις ώρες των γευµάτων. Θα πρέπει, λοιπόν, να τηρούµε τον κανόνα των µικρών γευµάτων, γιατί έτσι επιτυγχάνουµε αφ’ ενός µικρότερη θερµιδική πρόσληψη, αφ’ ετέρου δεν διατείνονται τα τοιχώµατα του στοµάχου. Ωστόσο, η συχνότητα τους θα πρέπει να είναι ανά 4-5 ώρες και όχι νωρίτερα, για να προλαβαίνει το στοµάχι να επεξεργαστεί και να προωθήσει στον γαστρεντερικό σωλήνα το προηγούµενο γεύµα. Έτσι αποφεύγουµε να «πέσει» µαζεµένη τροφή στο στοµάχι και αποφεύγουµε, επίσης, το αίσθηµα φουσκώµατος.

Προσοχή

Η απόσταση µεταξύ δύο γευµάτων να µην είναι µεγαλύτερη από 5 ώρες. Έτσι επιτυγχάνουµε καλύτερο έλεγχο των σακχάρων στο αίµα και έχουµε έναν καλά ρυθµισµένο οργανισµό, που µπορεί να χάσει πιο εύκολα λίπος!

Ενυδάτωση του οργανισµού

Η κατανάλωση υγρών θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 20 λεπτά από το γεύµα, ώστε να µην αραιώνουν τα γαστρικά υγρά και να επιταχύνεται η διαδικασία της πέψης. Παρόλα αυτά, η λήψη υγρών είναι απαραίτητη, διότι ενυδατώνουν τον οργανισµό και επιτρέπουν την ανανέωση των κυτταρικών υγρών, διευκολύνοντας έτσι το µεταβολισµό όλων των θρεπτικών συστατικών που καθηµερινά καταναλώνουµε στη διατροφή µας.

Μείωση λιπαρών

Τα παχιά κρέατα, οι κρέµες γάλακτος, τα αλλαντικά, τα ολόπαχα τυριά και τα γαλακτοκοµικά περιέχουν κορεσµένα λίπη τα οποία συµβάλλουν, µεταξύ άλλων, στην αύξηση του λίπους στα «δύσκολα» σηµεία. Παράλληλα, είναι πιο δύσπεπτα και καθυστερεί η κένωση του στοµάχου, οπότε παραµένουµε «φουσκωµένοι» για περισσότερη ώρα.

Όχι στο αλκοόλ

Το αλκοόλ επιβαρύνει το συκώτι και προσδίδει αρκετές θερµίδες στον οργανισµό, οι οποίες µπορεί να αποθηκευτούν µε τη µορφή λίπους στην κοιλιακή χώρα!

Προσοχή στους υδατάνθρακες

Καθηµερινά πρέπει να καταναλώνουµε µέχρι το 55% των ηµερήσιων θερµίδων µας σε υδατάνθρακα, και όχι παραπάνω, διότι ο οργανισµός µας µπορεί να µετατρέψει το πλεόνασµα σε λίπος!

Προσοχή, όµως· δεν χρειάζεται να καταφεύγουµε σε ακρότητες και να αποκλείουµε τις υδατανθρακούχες τροφές από τη διατροφή µας, διότι έτσι βάζουµε σε κίνδυνο την υγεία µας.

Ενδεικτικό µενού 5 ηµερών

1η ηµέρα

Πρωινό

1 φρυγανιά µε 1 κ.γ. µέλι και 1 κ.γ. βούτυρο

Μεσηµεριανό

1 µερίδα µπιφτέκι 120 γρ. (1 παλάµη)

Αγγούρι σαλάτα µε 3 κ.γ. Ελαιόλαδο

Απογευµατινό

1 φρούτο (εκτός µήλου και µπανάνας)

Δείπνο

2 αυγά βραστά µε 1 φέτα ψωµί και 1 φέτα γαλοπούλα

2η ηµέρα

Πρωινό

1 φρυγανιά µε 1 φέτα γαλοπούλα

Μεσηµεριανό

1 µερίδα κοτόπουλο 120 γρ. (1 παλάµη)

Ντοµάτα σαλάτα µε 3 κ.γ. ελαιόλαδο

Απογευµατινό

1 φρούτο (εκτός µήλου και µπανάνας)

Δείπνο

1 τοστ µε 1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα τυρί χαµηλών λιπαρών

3η ηµέρα

Πρωινό

1 φρυγανιά µε 1 κ.γ. µέλι και 1 κ.γ. βούτυρο

Μεσηµεριανό

1 µερίδα γαλοπούλα 120 γρ. (1 παλάµη)

Κολοκύθι βραστό σαλάτα µε 3 κ.γ. ελαιόλαδο

Απογευµατινό

1 φρούτο (εκτός µήλου και µπανάνας)

Δείπνο

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% µε 2 φρυγανιές, 2 κ.γ. µέλι και 4-5 καρύδια

4η ηµέρα

Πρωινό

1 φρυγανιά µε 1 φέτα γαλοπούλα

Μεσηµεριανό

1 µερίδα ψάρι 120 γρ. (1 παλάµη)

Ντοµάτα σαλάτα µε 3 κ.γ. ελαιόλαδο

Απογευµατινό

1 φρούτο (εκτός µήλου και µπανάνας)

Δείπνο

2 αυγά βραστά µε 1 φέτα ψωµί και 1 φέτα γαλοπούλα

5η ηµέρα

Πρωινό

1 φρυγανιά µε 1 κ.γ. µέλι και 1 κ.γ. βούτυρο

Μεσηµεριανό

1 µερίδα µπιφτέκια 120 γρ. (1 παλάµη)

Κολοκύθι βραστό σαλάτα µε 3 κ.γ. ελαιόλαδο

Απογευµατινό

1 φρούτο (εκτός µήλου και µπανάνας)

Δείπνο

1 τοστ µε 1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα τυρί χαµηλών λιπαρών

 

Διάβασε επίσης:

Η Εύη Αδάμ σου δείχνει πώς θα αποκτήσεις super κοιλιακούς!

Αναστασία Καρανικόλα: «Έτσι κατάφερα να χάσω 42 ολόκληρα κιλα!»