Δροσερό και ανάλαφρο γλυκό µε τραγανές µαρέγκες και λαχταριστή µους από µανταρίνια αρωµατισµένα µε κουµκουάτ.

Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιµασίας: 30΄
Χρόνος αναµονής: 2-3 ώρες

Υλικά
500 γρ. µανταρίνια κληµεντίνες φρέσκα
45ml λικέρ κουµκουάτ
8 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισµένη
220ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 γρ. ξύσµα µανταρινιού ακέρωτου ή εσάνς µανταρινιού
10 µαρεγκάκια έτοιµα, από ζαχαροπλαστείο

Για το γαρνίρισµα
30 γρ. φιλέ αµυγδάλου
2-3 µαρεγκάκια σε κοµµάτια

Εκτέλεση
1. Πλύνε τα µανταρίνια, καθάρισέ τα, κόψ’ τα σε φέτες, ξεφλούδισε την κάθε φέτα από το λευκό περίβληµα και κράτησε µόνο τη σάρκα. Βάλε 400 γρ. µανταρίνια σε ένα µπολ και περίχυσέ τα µε 30ml λικέρ κουµκουάτ. Πασπάλισέ τα µε τη ζάχαρη άχνη και βάλ’ τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
2. Φτιάξε τον πουρέ µανταρινιού. Πολτοποίησε 100 γρ. µανταρίνια στο µπλέντερ, πέρασέ τα από σινουά και κράτησε τον λείο πουρέ που σούρωσε. Πρόσθεσε 15ml από το λικέρ και βάλε τον πουρέ στο ψυγείο να παγώσει.
3. Βάλε την κρέµα γάλακτος στον κάδο του µίξερ και χτύπησέ την µε το σύρµα στη χαµηλή ταχύτητα για 5΄. Απόσυρε τον κάδο από το µίξερ και πρόσθεσε το γιαούρτι και το ξύσµα ή την εσάνς µανταρινιού. Ανακάτεψε το µείγµα ελαφρώς µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλε τη µους στο ψυγείο να παγώσει.
4. Μόνταρε το γλυκό. Σπάσε µε τα χέρια σου τα µαρεγκάκια σε µικρά, ακανόνιστα κοµµάτια. Τοποθέτησε λίγα σε ένα µεγάλο µπολ σερβιρίσµατος ή σε ψηλά ποτήρια, βάλε από πάνω λίγη από τη µους και µετά λίγα µανταρίνια, αφού πρώτα τα έχεις στραγγίσει καλά από το λικέρ. Πρόσθεσε από πάνω λίγη µους ακόµα. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 30΄. Όταν θέλεις να το σερβίρεις, πρόσθεσε τον πουρέ µανταρινιού, 1 φέτα µανταρινιού και λίγα µαρεγκάκια σε µικρά κοµµάτια. Πασπάλισε µε φιλέ αµυγδάλου και σέρβιρε.

Συχνά λάθη
Δεν περνάς τα µανταρίνια από σινουά και ο πουρές δεν έχει λεία υφή.
Ιδέα
Αντικαταστήστε το φιλέ αµυγδάλου µε χοντροκοπανισµένα λευκά αµύγδαλα.

Διάβασε επίσης:

Τα φρούτα του χειμώνα: Μανταρίνι

Πάρτι αντιοξειδωτικών