Μια συνταγή που θα ζήλευαν και τα εστιατόρια, με μόνο 1,5 TBS πόντο/ φτερούγα.

Υλικά για 6 µερίδες

12 φτερούγες κοτόπουλου

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Χυµός από 1 µεγάλο λεµόνι

Θυµάρι

Αλάτι, πιπέρι

Για το γλάσο

4 κ.σ. µουστάρδα µε κόκκους

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιηµένη

Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριµµένο

1 κ.σ. σόγια σος

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Χυµός από 1/2 λεµόνι

Εκτέλεση

1. Πλύνε πολύ καλά τις φτερούγες. Σε ένα µπολ ρίξε το ελαιόλαδο, το χυµό λεµονιού, το θυµάρι, το αλάτι (µε προσοχή, λόγω της σάλτσας σόγια), το πιπέρι και άφησε τις φτερούγες να µαριναριστούν για 1 ώρα περίπου.

2. Στο µεταξύ, άναψε τα κάρβουνα.

3. Σε ένα δεύτερο µπολ πρόσθεσε τη µουστάρδα, το σκόρδο πολτοποιηµένο, το τζίντζερ, τη σόγια σος, τη ζάχαρη και το χυµό λεµονιού. Ανακάτεψε πολύ καλά, ώστε να δέσουν τα υλικά µεταξύ τους.

4. Τοποθέτησε τις φτερούγες ξαπλωτές στη σχάρα. Όση ώρα ψήνονται, πέρασέ τες απαλά µε την πικάντικη σάλτσα για να κάνουν τραγανή κρούστα.

Διάβασε επίσης:

Αρνίσια παϊδάκια µε µεσογειακή σαλάτα

Σουβλάκια µε λουκάνικα, λαχανικά & χαλούµι