- Διαφήμιση -

Ένα γευστικό πιάτο που… μυρίζει θάλασσα, μέ μόνο 7,5 TBS πόντους.

Υλικά για 8 µερίδες

- Διαφήμιση -

½ φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας

1 κεφάλι σκόρδο, καθαρισµένο και ψιλοκοµµένο

2 ξερά κρεµµύδια µέτρια, κοµµένα σε λεπτές φέτες

1/4 κιλού µύδια, καθαρισµένα, χωρίς το κέλυφος ή κατεψυγµένα

1/4 κιλού γαρίδες, καθαρισµένες από το κέλυφός τους ή κατεψυγµένες

1/4 κιλού καλαµαράκια, καθαρισµένα και κοµµένα σε ροδέλες ή κατεψυγµένα

½ κιλό κριθαράκι

4 ντοµάτες, ώριµες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κυβάκια

4 κ.σ. µαϊντανός φρέσκος, ψιλοκοµµένος

4 φλ. Νερό

Εκτέλεση

1. Καθάρισε τα µύδια. Με ένα κοφτερό µαχαίρι ξύσε την επιφάνεια του µυδιού και από τις δύο πλευρές µέχρι να φύγουν τελείως τα νήµατα και να καθαριστεί καλά. Στη συνέχεια, τράβηξε το χνούδι που εξέχει από το εσωτερικό του και αφαίρεσέ το. Με τη µύτη του µαχαιριού τρύπησε στο σηµείο που ήταν το χνούδι και άνοιξε περιµετρικά το µύδι. Καθάρισε και µέσα το µύδι από τυχόν νήµατα. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία για να καθαρίσεις και τα υπόλοιπα µύδια. Βάλε την ψίχα των µυδιών µέσα σε ένα µπολ.

2. Καθάρισε τις γαρίδες από το εντεράκι και το κέλυφός τους. Ξέπλυνε τα καλαµαράκια κάτω από τρεχούµενο νερό βρύσης. Με ένα κοφτερό µαχαιράκι αφαίρεσε τα µάτια και τη µεµβράνη τους και κόψε τα σε λεπτές ροδέλες.

3. Ρίξε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και το ελαιόλαδο και άφησε σε δυνατή φωτιά µέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Παράλληλα, καθάρισε τα κρεµµύδια και κόψε τα σε λεπτές φέτες. Καθάρισε και ψιλόκοψε το σκόρδο. Ρίξ’ τα στην κατσαρόλα και σόταρέ τα για 2΄-3΄, ανακατεύοντας τακτικά µε µια ξύλινη κουτάλα, ώστε να πάρουν χρώµα παντού.

4. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα µύδια, τις γαρίδες και τις ροδέλες από τα καλαµαράκια και άφησέ τα στη φωτιά µέχρι να µαλακώσουν, ανακατεύοντας παράλληλα µε ξύλινη κουτάλα. Με τη βοήθεια µιας τρυπητής κουτάλας βγάλε τα κρεµµύδια µε τα θαλασσινά σε ένα µπολ.

5. Ξέπλυνε τις ντοµάτες, ξεφλούδισέ τες µε ένα µαχαίρι και κόψ’ τες σε κύβους. Ρίξ’ τες µέσα στην κατσαρόλα και άφησε σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα µε την ξύλινη κουτάλα, µέχρι να αποβάλουν όλα τα υγρά τους. Πρόσθεσε το νερό και άφησε σε δυνατή φωτιά να βράσει.

6. Ρίξε το κριθαράκι και άφησε να βράσει µέχρι να εξατµιστεί το νερό, ανακατεύοντας παράλληλα για να µην κολλήσει.

7. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα θαλασσινά, το µαϊντανό, αφού πρώτα τον ψιλοκόψεις, ανακάτεψε ξανά µε την ξύλινη κουτάλα να ενωθούν όλα τα υλικά µεταξύ τους και απόσυρε από τη φωτιά. Μοίρασε σε πιάτα και σέρβιρε.

Διάβασε επίσης:

Σπαγγέτι µε πέστο µπρόκολου

Κεφτεδάκια µε σάλτσα ντοµάτας

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ