- Διαφήμιση -

Ένας καγιανάς φούρνου ιδιαίτερα αρωματικός και εύκολος, κατάλληλος για τα μεσημέρια εκείνα που δεν θέλεις να περάσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα. Απόλαυσέ τον με μόνο 4,5 πόντους TBS.

Από τη Μυρσίνη Λαµπράκη

- Διαφήμιση -

Υλικά για 4 µερίδες
4 αυγά
1/3 φλ. σάλτσα ντοµάτας
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκοµµένος
4 κ.γ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριµµένο
4 φέτες ψωµί χωριάτικο, ψηµένες στο γκριλ
Πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
Αλάτι

Για το σερβίρισµα
1 κ.γ. βασιλικός ψιλοκοµµένος

Εκτέλεση
1. Προθέρµανε το φούρνο στους 200 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Ρίξε σε ένα µεσαίου µεγέθους πυρέξ τη σάλτσα ντοµάτας, αλατοπιπέρωσε, πασπάλισε µε τον ψιλοκοµµένο βασιλικό και ανακάτεψε µε ένα πιρούνι.
2. Σπάσε ένα ένα τα αυγά και βάλ’ τα δίπλα δίπλα µέσα στο πυρέξ πάνω στη σάλτσα. Ρίξε γύρω τους το τριµµένο κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο, την κρέµα γάλακτος και λίγο αλάτι.
3. Ψήσε τον καγιανά στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 12΄ και κατόπιν απόσυρε το πυρέξ από το φούρνο. Γύρισε το φούρνο στο γκριλ. Αράδιασε τις φέτες του ψωµιού σε ένα µεσαίο ταψί και βάλε το στη µεσαία σχάρα του φούρνου, µέχρι να φρυγανιστούν.
4. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και βάλε από µία φέτα ψηµένο ψωµί σε ένα πιάτο. Με µια σπάτουλα, βάλε ένα αυγό πάνω σε κάθε φέτα ψωµιού µαζί µε τη σάλτσα από τον καγιανά. Πασπάλισε µε τον ψιλοκοµµένο βασιλικό και σέρβιρε αµέσως.

Διάβασε επίσης:

Κοτόπουλο στη σακούλα µε µανταρίνι και πατάτες

Χοιρινό ρολό με κυδώνια στη γάστρα

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ