- Διαφήμιση -

Μελιτζάνες στην κατσαρόλα µε κεφαλοτύρι και ξινόχοντρο

Από τη Μυρσίνη Λαµπράκη

- Διαφήμιση -

Χρόνος προετοιµασίας: 45΄
Χρόνος µαγειρέµατος: 30΄-35΄
Κόστος: €10

Υλικά για 6 µερίδες
6 µελιτζάνες µακρόστενες
250 γρ. κεφαλοτύρι, κοµµένο σε έξι λεπτά µακρόστενα κοµµάτια
2 ντοµάτες µεγάλες
2 κρεµµύδια ξερά
1 κ.σ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
1 κ.σ. ξινόχοντρο
8 σκελίδες σκόρδου
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. νερό
3 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριµµένο
2 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλύνε τις µελιτζάνες, αφαίρεσε τα κοτσάνια τους και βάλ’ τες για 30΄ σε ένα µπολ µε αλατισµένο νερό να ξεπικρίσουν. Πλύνε τις ντοµάτες, αφαίρεσε τα κοτσάνια τους και πολτοποίησέ τες στον πολυκόπτη. Ξεφλούδισε τα κρεµµύδια και τις σκελίδες σκόρδου και ψιλόκοψέ τα σε δύο µπολ.
2. Απόσυρε τις µελιτζάνες από το νερό, χάραξέ τες κατά µήκος µε ένα µαχαίρι και αλατοπιπέρωσέ τες. Γέµισε κάθε µελιτζάνα µε ένα κοµµάτι τυρί και λίγο ψιλοκοµµένο σκόρδο. Στη συνέχεια, µοίρασε στις µελιτζάνες ισόποσα τη µισή ποσότητα του ψιλοκοµµένου κρεµµυδιού.
3. Σε µια κατσαρόλα σόταρε το υπόλοιπο κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά για 5΄. Έπειτα, τοποθέτησε µέσα στην κατσαρόλα τις µελιτζάνες στη σειρά, τη µία δίπλα στην άλλη.
4. Πρόσθεσε τις πολτοποιηµένες ντοµάτες και το νερό και χαµήλωσε τη φωτιά. Μαγείρεψε για 10΄ χωρίς να ανακατέψεις. Γέµισε τα κενά ανάµεσα στις µελιτζάνες µε τον ξινόχοντρο και τον ψιλοκοµµένο µαϊντανό. Αλατοπιπέρωσε και συνέχισε το βράσιµο για 18΄.
5. Όταν το φαγητό είναι έτοιµο, µοίρασε τις µελιτζάνες σε πιάτα µε µια τρυπητή κουτάλα, πασπάλισέ τες µε λίγο τριµµένο κεφαλοτύρι και σέρβιρε.

tip
Είναι σηµαντικό να µην ανακατέψεις τις µελιτζάνες, για να µη σου ανοίξουν και χυθεί η γέµιση.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ