- Διαφήμιση -

Ένα µεγάλο µέρος της ευεξίας είναι να ακούς το σώµα σου και να αισθάνεσαι πως τα τρόφιµα, η άσκηση και οι σκέψεις µπορούν να έχουν όλα µια επίδραση στην ευτυχία σου. Ο µεταβολισµός µας έχει τεράστιο ρόλο στη συνολική εικόνα και πιστεύω ότι είναι καθήκον µας να µείνουµε σε επαφή µε το σώµα µας και να ακούµε τι µας λέει. Μερικοί από µας έχουν πολύ γρήγορο µεταβολισµό, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πράγµατα που µπορείς να κάνεις για να δοθεί το έναυσµα στο µεταβολισµό να αρχίσει να εργάζεται µε ιλιγγιώδη ταχύτητα!

Ο µεταβολισµός είναι ο ρυθµός µε τον οποίο καίµε θερµίδες και αφορά το πόσο αποτελεσµατικά το σώµα µας µπορεί να το κάνει αυτό. Προσπάθησε να επιλέξεις τα τρόφιµα µε τη βοήθεια των οποίων θα λειτουργήσει σωστά το πεπτικό σου σύστηµα και να έχεις το µεταβολισµό που σου «πηγαίνει». Και εδώ είναι 5 τρόποι για να επιταχυνθεί ο µεταβολισµός σου:

- Διαφήμιση -

1. Πιες πολύ νερό

Το σώµα χρειάζεται νερό προκειµένου να επεξεργαστεί τις θερµίδες. Αν το σώµα σου δεν έχει αρκετό νερό, ο µεταβολισµός σου θα υποφέρει και θα επιβραδύνει. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έπιναν 8 ή περισσότερα ποτήρια νερό την ηµέρα έκαψαν περισσότερες θερµίδες από εκείνους που έπιναν 4. Πίνετε αυτό: H20.

2. Ζεστό σώµα

Κρατώντας το σώµα σου ζεστό, µπορείς να το ξεγελάσεις ώστε να πιστεύει ότι είναι σε ψυχρότερα κλίµατα από ό,τι πραγµατικά είναι. Για παράδειγµα, κοίταξε τα ζώα που ζουν στο κρύο σε σχέση µε τα ζώα που ζουν σε θερµότερα κλίµατα.

Το επιπλέον σωµατικό λίπος είναι απαραίτητο για να µείνουν ζεστά. Τα θερµόαιµα ζώα, όπως τα φίδια, οι σαύρες και τα αιλουροειδή τείνουν να είναι πιο λεπτά.

Θα πρέπει να µείνουν αδύνατα και να αντέξουν τη µακρά µόνωση, προκειµένου να µείνουν ζωντανά και να µην υπερθερµανθούν. Θέλεις ένα ζεστό κλίµα όπως των ζώων; Δοκίµασε «καυτή» γιόγκα!

3. Μικρά γεύµατα

Αυτό κρατάει το µεταβολισµό σας σε λειτουργία! Εδώ είναι µερικά µικρά γεύµατα που µου αρέσουν: γιαούρτι µε µούρα, κοµµένο µήλο σε φέτες µε φιστικοβούτυρο, αµύγδαλα, καρότα µε χούµους και, τέλος, σάντουιτς µε φιστικοβούτυρο και µαρµελάδα, µε ψωµί χωρίς γλουτένη.

(Σηµείωση: το ψωµί χωρίς γλουτένη είναι πολύ πιο εύκολο να χωνευτεί και να µειωθεί το φούσκωµα).

4. «Χτίσε» µυς µε βάρη

Η προπόνηση µε βάρη σε βοηθά να αποκτήσεις µυς και, όταν τους αποκτήσεις, καις το λίπος!

Οι πυκνοί µύες απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να διατηρηθούν. Προκειµένου το σώµα σου να διατηρήσει αυτούς τους µυς, καίει περισσότερες θερµίδες και χωρίς να κάνει τίποτα. Ναι, αυτό είναι το σωστό – τίποτα! Μπορείς απλά να κάθεσαι στον καναπέ σου και να καις θερµίδες!

5. Κάνε γιόγκα!

Η γιόγκα µπορεί να συµβάλει στην ενίσχυση του µεταβολισµού σου. Περιλαµβάνει ανατροπές οι οποίες ενεργοποιούν το πεπτικό σύστηµα και το µεταβολισµό σου. Δοκίµασε ένα µάθηµα γιόγκα για να δεις την αλλαγή!

Με τη συνεργασία της Ιουλίας Χαριστού, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο

Διάβασε επίσης:

6 απλές ασκήσεις Yoga που θα αλλάξουν το σώμα σου!

Κυτταρίτιδα: ο αιώνιος εχθρός του γυναικείου σώματος!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ