Μια συνταγή για όλη την οικογένεια με μόνο 6,5 TBS πόντους.
Υλικά για 6 µερίδες
700 γρ. στήθος κοτόπουλου (ή ξεκοκαλισµένα µπουτάκια κοµµένα στα δύο)
100 γρ. γαλέτα
100 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη
½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1½ κ.γ. µουστάρδα
Χυµός από 1 λεµόνι
1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτο
Αλάτι, πιπέρι
Για συνοδευτικό
Φύλλα πράσινης σαλάτας
Μαγιονέζα
Εκτέλεση
Κόψε το στήθος κοτόπουλου σε µπουκίτσες. Αλατοπιπέρωσε και άφησέ τες για 1 ώρα στο ψυγείο να µαριναριστούν. Σε ένα µπολ βάλε το ελαιόλαδο, το χυµό λεµονιού και τη µουστάρδα και ανακάτεψέ τα πολύ καλά µε έναν αβγοδάρτη.
Σε ένα άλλο µπολ ανακάτεψε τη γαλέτα µε την παρµεζάνα και το ξύσµα λεµονιού. Βγάλε το κοτόπουλο από το ψυγείο και πέρασέ το πρώτα από το µείγµα ελαιόλαδου-µουστάρδας και στη συνέχεια από το µείγµα γαλέτας-παρµεζάνας.
Στρώσε σε ένα ρηχό ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και τοποθέτησε επάνω τις µπουκιές τη µία δίπλα στην άλλη, χωρίς όµως να ακουµπούν µεταξύ τους. Άφησέ τες 2-3 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει η κρούστα και ψήσ’ τες σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα για περίπου 20΄, µέχρι να ροδίσουν. Σέρβιρε µε µια πράσινη σαλάτα και σε ένα µπολάκι βάλε µαγιονέζα.
Διάβασε επίσης:
5 λόγοι για να βάλεις αβοκάντο στη σαλάτα
Πίτσα µε µοτσαρέλα, προσούτο και ρόκα