- Διαφήμιση -

Την περίοδο της νηστείας δεν χρειάζεται να στερηθείς τις αγαπημένες σου γεύσεις. Μπορείς όμως να τις δοκιμάσεις σε διαφορετικές εκδοχές. Απόλαυσε αυτά τα νηστίσιμα μπισκότα με μόνο 1,5 πόντο TBS το ένα.

Υλικά για 20-25 τεµ.

- Διαφήμιση -

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκοµµένη

70 ml χυµός λεµονιού, φρέσκος

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριµµένα

160 γρ. ζάχαρη άχνη

60 γρ. κορν φλάουρ

150 γρ. αλεύρι µαλακό

Ξύσµα από ½ λεµόνι, ακέρωτο

Εκτέλεση

1 Προθέρµανε το φούρνο στους 1700C στον αέρα.

2 Φτιάξε τα µπισκότα. Ψιλόκοψε τη σοκολάτα. Γέµισε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφάρµοσε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί) και βάλε µέσα τη σοκολάτα και το χυµό λεµονιού. Βάλε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και περίµενε µέχρι να ρευστοποιηθεί η σοκολάτα. Απόσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψε το µείγµα µε µια σπάτουλα σιλικόνης, µέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Τρίψε στο µούλτι τα φιστίκια µέχρι να γίνουν σκόνη και άδειασέ τα σε ένα µπολ µαζί µε τη ζάχαρη άχνη, το ξύσµα λεµονιού και το κορν φλάουρ. Ανακάτεψέ τα µε ένα κουτάλι να ενωθούν. Πρόσθεσε τη λιωµένη σοκολάτα και ανάδεψε καλά µε έναν αυγοδάρτη για να οµογενοποιηθούν πλήρως. Ενσωµάτωσε, τέλος, το αλεύρι, ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα σιλικόνης.

3 Ψήσε τα µπισκότα. Στρώσε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος σε µια λαµαρίνα φούρνου. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πάρε ποσότητα από το µείγµα και µε ένα άλλο κουτάλι σπρώξε τη και άφησέ τη να πέσει πάνω στο χαρτί. Επανάλαβε τη διαδικασία για να φτιάξεις και τα υπόλοιπα µπισκότα, µέχρι να εξαντληθεί η ζύµη. Βάλ’ τα στο φούρνο και ψήσε τα για 15΄. Απόσυρε και άφησέ τα πάνω σε µια σχάρα να κρυώσουν και να µαλακώσουν για 3 ώρες πριν τα σερβίρεις.

Διάβασε επίσης:

Μπακλαβάς µε σύκα, καρύδια & µαστίχα

Τούρτα µε σοκολάτα & βατόµουρα

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ