- Διαφήμιση -

Σίγουρα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα συναντήσεις τους κουραµπιέδες. Το λευκό χαρακτηριστικό τους χρώµα µε τη ζάχαρη άχνη είναι το αγαπηµένο γλύκισµα των παιδιών.

Υλικά για 20-25 τεµάχια

- Διαφήμιση -

Για τη ζύµη

500 γρ. µαργαρίνη

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κρόκοι αυγών µετρίου µεγέθους (40 γρ.)

1 αυγό µετρίου µεγέθους (50 γρ.)

80 ml κονιάκ

400 γρ. αµύγδαλο µε τη φλούδα

10 γρ. µαγειρική σόδα

850 γρ. αλεύρι µαλακό

1 πρέζα µοσχοκάρυδο

5 γρ. κανέλα

Για το πασπάλισµα

250 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Προθέρµανε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.

2. Άπλωσε τα αµύγδαλα σε λαµαρίνα φούρνου που την έχεις καλύψει µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και ψήσε τα στη µεσαία σχάρα για 10΄ ώστε να ροδίσουν. Χοντρόκοψέ τα στο µούλτι. Βάλε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη µαργαρίνη και χτύπησέ τα µε το σύρµα σε µέτρια ταχύτητα για 10΄, µέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέµα.

3. Πρόσθεσε έναν έναν τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό. Ρίξε το µοσχοκάρυδο. Διάλυσε τη σόδα στο κονιάκ και ρίξε το στο µίξερ. Πρόσθεσε 30 γρ. αλεύρι για να µην κόψει το µείγµα µε την προσθήκη του κονιάκ. Πρόσθεσε εναλλάξ αµύγδαλο και αλεύρι. Αλεύρι θα βάλεις όσο σηκώσει. 4. Αφαίρεσε τον κάδο από το µίξερ και συνέχισε το ζύµωµα στο χέρι. Κοσκίνισε το υπόλοιπο αλεύρι και ρίξε στη ζύµη όσο χρειάζεται για να βγει µαλακιά και βουτυράτη. Στη συνέχεια, βάλε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος σε δύο λαµαρίνες και κατέβασε τη θερµοκρασία του φούρνου στους 180°C. Πλάσε τους κουραµπιέδες σε ό,τι σχήµα θέλεις και βάλ’ τους στις λαµαρίνες.

5. Ψήσ’ τους για περίπου 35΄ στη µεσαία σχάρα µέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν άφησέ τους 5΄ να κρυώσουν. Κοσκίνισε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη σε ένα ταψί (να κάνει στρώση). Ακούµπησε πάνω τους κουραµπιέδες και πασπάλισέ τους ξανά µε ζάχαρη άχνη. Άφησε να κρυώσουν καλά. Βάλ’ τους σε πιατέλα και πασπάλισε ξανά µε ζάχαρη άχνη.

Διάβασε επίσης:

Τα γλυκά των γιορτών!

Πίτα µε µοσχάρι µπουργκινιόν

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ