- Διαφήμιση -

Θεωρώντας δεδοµένο ότι µε τόση «πλύση εγκεφάλου» γνωρίζεις πλέον πόσο σηµαντικό είναι το πρωινό σου, ήρθε ο καιρός να µάθεις να επιλέγεις σωστά τα υλικά για να το ετοιµάσεις.

1. Το αγελαδινό γάλα είναι αµφισβητούµενο, καθώς υπάρχουν φόβοι τόσο για την ποιότητά του, όσο και για την απορρόφησή του από τον οργανισµό µας. Προτίµησε βιολογικό, κατσικίσιο, γάλα σόγιας, γάλα αµυγδάλου, γάλα βρόµης ή γάλα ρυζιού.

- Διαφήμιση -

2. Για ένα πλούσιο σε ίνες πρωινό επίλεξε δηµητριακά ολικής άλεσης, αν είναι δυνατόν χωρίς ζάχαρη, ώστε να µειώσεις τις θερµίδες και να βοηθήσεις το µεταβολισµό σου. Μπορείς να προσθέσεις φρέσκα ή αποξηραµένα φρούτα για πιο γλυκιά γεύση.

3. Όταν λέµε χυµό πορτοκάλι εννοούµε πάντα φρεσκοστυµµένο φυσικό χυµό και όχι κάποιο έτοιµο παρασκεύασµα. Αν δεν σου αρέσει ο χυµός, µπορείς απλώς να φας ένα πορτοκάλι.

4. Προτίµησε ψωµί ολικής άλεσης για το τοστ και πρόσθεσε σολοµό ή γαλοπούλα και τυρί. Από µόνο του αποτελεί ένα ολοκληρωµένο γεύµα για να ξεκινήσεις τη µέρα σου. Αν θέλεις να µειώσεις τους πόντους, αντικατάστησε τη γαλοπούλα µε ντοµάτα και ρόκα.

5. Όταν ακούς «οµελέτα», ο νους σου πάει µόνο στα αυγά, αλλά η οµελέτα µπορεί να γίνει το αγαπηµένο γεύµα της ηµέρας αν προσθέσεις µανιτάρια, πιπεριές και όποιο άλλο λαχανικό αγαπάς. Μια εξαιρετική ιδέα είναι να προσθέσεις στην οµελέτα σου βρόµη.

Διάβασε επίσης:

Ποιο είναι το ιδανικό πρωινό;

Είναι σωστό να τρώω ένα πλούσιο πρωινό και μετά να ξανατρώω αργά το βράδυ;

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ