Βρήκαμε ποιο φαγητό τρώνε όλοι διαιτολόγοι στη νηστεία και σας έχουμε top συνταγή! Light, γευστικό και πάνω από όλα εύκολο να το φτιάξετε.
Σίγουρα έχετε όλα τα υλικά στο σπίτι, αφού θέλει λίγα θαλασσινά και πλιγούρι, κάτι που οι περισσότεροι έχουμε προμηθευτεί λόγω καραντίνας! Πάμε να φτιάξουμε λοιπόν ταµπουλέ µε θαλασσινά από τον Μάκη Ζώη.
Υλικά για 4 µερίδες
- 12 γαρίδες (Νο3) κατεψυγµένες, καθαρισµένες
- 1-2 καλαµαράκια (400-500 γρ.), κατεψυγµένα
- 100 γρ. µύδια (ψίχα)
- 3 ντοµάτες, ώριµες
- 250 γρ. πλιγούρι χοντρό
- 2 µατσάκια µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
- 1 κρεµµύδι ξερό
- 1 µατσάκι δυόσµος, φρέσκος
- 1/2 φλ. νερό
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για τη σαλάτα
- χυµός από 2 λεµόνια
- ξύσµα ενός λεµονιού
- 3 κρεµµύδια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψε σε µικρά κοµµάτια τις γαρίδες και τα καλαµαράκια. Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και άφησέ το να ζεσταθεί σε µέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τις γαρίδες, τα καλαµαράκια και τα µύδια, σόταρε για 3΄-4΄ και σβήσε µε λίγο ούζο. Αφαίρεσε τα θαλασσινά και άφησέ τα σε ένα µπολ για να κρυώσουν.
Ψιλόκοψε τις ντοµάτες. Βάλε το πλιγούρι σε ένα µπολ και τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες από πάνω. Άφησε το µπολ στο ψυγείο σκεπασµένο για δύο ώρες, για να τραβήξει τα υγρά και να µαλακώσει το πλιγούρι. Ψιλόκοψε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τον µαϊντανό και τον δυόσµο και πρόσθεσέ τα µέσα στο πλιγούρι. Ρίξε το ξύσµα και τον χυµό λεµονιού και ανακάτεψε. Πρόσθεσε και τα θαλασσινά και άφησε το µπολ για άλλη µία ώρα στο ψυγείο σκεπασµένο. Σερβίρεται κρύο.
Δες και αυτό: 5 light γλυκά που μπορείς να φας και στην νηστεία – Ειδικός συμβουλεύει