μπουγάτσα
- Διαφήμιση -

Η πιο εύκολη συνταγή για μπουγάτσα για τα μάτια σας και μόνο! Με το Σαββατοκύριακο να είναι μόλις μια ανάσα μακριά μας, τι καλύτερη ιδέα από το να την φτιάξετε για τους αγαπημένους σας;

Πάρτε χαρτί και μολύβι, δείτε τα υλικά και αν θέλετε, προσαρμόστε την και στις γεύσεις σας. Εμείς την δοκιμάσαμε και μας άρεσε όπως είναι! Για πιο ελαφριά έκδοση ωστόσο, μπορείτε να πάρετε τις light εκδοχές των υλικών ώστε να φτιάξετε το αγαπημένο γλυκό χωρίς τύψεις…

- Διαφήμιση -

Υλικά για την μπουγάτσα

2 φύλλα σφολιάτας αποψυγμένα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο)
1½ λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
1½ φλιτζ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 κάψουλες βανίλιας
1½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
5 κουτ. σούπας βούτυρο + 1 κουτ. σούπας λιωμένο για το ταψί
5 – 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω).

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανίλιες. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας πού και πού. Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο.Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 45 λεπτά.

Αφού τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.

Αναμειγνύουμε την άχνη με την κανέλα. Βάζουμε το μείγμα άχνης-κανέλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και πασπαλίζουμε το γλυκό προτού σερβίρουμε.

Δείτε και αυτό: Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας – Γαλακτομπούρεκο αφράτο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ