κέικ συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνετε ότι η μανούλα μου μ’ αυτό με μεγάλωσε. Θυμάμαι πάντα, ακόμα και σήμερα, ότι το σπίτι μοσχομύριζε απ’ αυτό το κέικ. Απλό, καθημερινό, πεντανόστιμο και απολαυστικό μας λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα συμφωνήσουμε!

Άλλωστε τώρα που δεν μπορούμε να παραγγέλνουμε συνέχεια τι καλύτερο από το να φτιάξουμε και εμείς το γλύκισμα για να φάνε τα παιδιά μας ή και εμείς ακόμα με τον απογευματινό καφέ;

Βήμα – Βήμα η συνταγή από την ίδια:

Υλικά

  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 4 κ.σ. κακάο + 6 κ.σ. γάλα
  • έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αυτό το απλό κέικ μαρμπρέ, χτυπώντας για λίγα λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα αφομοιώνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε το κακάο.

Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο στο μείγμα του κέικ που κρατήσαμε. Το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο.

Θα ψήσουμε σε μεσαίου μεγέθους και μακρόστενη φόρμα.

Κουταλιά κουταλιά, το αδειάζουμε στη φόρμα όλο και κάνοντας σχέδια με το κουτάλι, μπλέκουμε το σκούρο με το ανοιχτόχρωμο μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια, ψήνουμε στους 175οC σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

argiro.gr

Αν δεν έχεις μαγειρέψει κυρίως…. δες εδώ συνταγή για Ζουμερό πεϊνιρλί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου