- Διαφήμιση -
Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή προτιμούν την vegan διατροφή. Το γάλα αμυγδάλου έχει ελάχιστες θερμίδες. Προσφέρει μόνο 30 θερμίδες, σε σύγκριση με το αγελαδινό που έχει 150! Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις διάφορα είδη, όπως γάλα από φουντούκι και γάλα από καρύδια για να εναλλάσεις τις γεύσεις!
- Διαφήμιση -
Για 1 λίτρο θα χρειαστείς:
- 1 φλ. ωμά ανάλατα αμύγδαλα. Θα πρέπει να τα μουλιάσεις σε νερό για τουλάχιστον 9 ώρες. Εναλλακτικά μπορείς να τα βράσεις. Σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα.
- 3 φλιτζάνια εμφιαλωμένο νερό
Προαιρετικά για τη γεύση, μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
Εκτέλεση:
- Στραγγίζεις τα αμύγδαλα και τα πολύ ξεπλένεις καλά. Τα βάζεις στο μπλέντερ μαζί με το μέλι, αν τελικά το συμπεριέλαβες στη συνταγή καθώς και το νερό. Τα χτυπάς για 2 λεπτά. Σουρώνεις το μείγμα με λεπτό σουρωτήρι μέσα σε κατσαρολάκι. Το υγρό που μένει είναι το γάλα αμυγδάλου!
- Το πόσο νερό θα προσθέσεις εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο αραιό ή πηχτό θέλεις να είναι το γάλα σου.
- Διατήρησέ το καλά σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-3 ημέρες σε μπουκάλι.
Διαβάστε επίσης:
- Διαφήμιση -