κέικ μπανάνα
- Διαφήμιση -

Αν δεν το έχετε σκεφτεί, βάλτε μπανάνα στο κέικ σας, βγάλτε το λάδι και θα το κάνετε light με σχεδόν δύο κινήσεις! Γίνεται πολύ εύκολα και αν το δοκιμάσετε, δεν θα το τρώτε αλλιώς!

Η λιωμένη μπανάνα που περιέχει στη ζύμη του, το κάνει ελαστικό και ζουμερό ακόμα και αν δεν θέλετε να βάλετε λάδι! Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, ιδιαίτερα αν αποφεύγετε τα λιπαρά και μετράτε τις θερμίδες.

- Διαφήμιση -

Υλικά για το light κέικ με μπανάνα

  • 3 μπανάνες σχετικά σκληρές, καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση
  • 3-4 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
  • 200γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 2 μπανάνες ώριμες (250γρ.) σε φέτες
  • 175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 75γρ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε το ταψάκι σας και τοποθετείτε μέσα τις κομμένες μπανάνες με την κοίλα πλευρά από κάτω και την κομμένη από πάνω. Ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με 25γρ. από τη ζάχαρη. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.

Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες.

Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα. Ανακατεύετε μέσα πρώτα το μείγμα με το αλεύρι και μετά την καρυδόψιχα.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο προσεκτικά και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη.
Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση: για να φτιάξετε το κέικ σας κανονικό θα χρειαστεί να προσθέσετε μετά τα αβγά και τη ζάχαρη και 175γρ. αραβοσιτέλαιο.

Extra μυστικά: Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις αρωματικά όπως κανέλα ή μοσχοκάρυδο και βέβαια σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Μπορείς επίσης να αυξομειώσεις ελαφρώς την ποσότητα ζάχαρης, αναλόγως τα γούστα σου!

Δες και αυτό: Το κέικ της γιαγιάς έχει πάντα πορτοκάλι – Η μυστική συνταγή

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ