Στην Περιοχή της Καστανίτσας στην Αρκαδίας, το φαγητό αυτό είναι φημισμένο σε όλη την διάρκεια του χειμώνα. Απόλαυσέ το κι εσύ με μόνο 5,25 πόντους TBS.
Υλικά για 8 µερίδες
1 κιλό ρεβίθια χωρίς φλούδα
1 κιλό κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
1 κιλό κάστανα καθαρισµένα
1 µεγάλη ντοµάτα ολόκληρη
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Χυµό από 2 µέτρια λεµόνια
1 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 κ.σ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Μούσκεψε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 8 ώρες, στράγγιξέ τα και βράσ’ τα σε καθαρό αλατισµένο νερό στην κατσαρόλα για 20΄. Στράγγιξέ τα και ρίξ’ τα σε µια πήλινη κατά προτίµηση γάστρα.
2. Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κάστανα και το µαϊντανό. Σκέπασε και ψήσε για 1 ώρα στους 180° C. Άνοιξε το καπάκι και πρόσθεσε τα κάστανα και το µαϊντανό. Κλείσε και συνέχισε το ψήσιµο για 30΄ ακόµα.
3. Σέρβιρε το φαγητό ζεστό πασπαλισµένο, αν θέλεις, µε λίγο µαϊντανό.
Διάβασε επίσης:
Στρούντελ Κοτόπουλο: Μια απρόσμενα νόστιμη συνταγή!