Μια πρωτότυπη σαλάτα που δεν στερείται σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, αλλά διατηρεί τη γραμμή σου με μόνο 6,75 πόντους TBS.
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος μαγειρέματος: 15΄
Υλικά για 4 μερίδες
½ κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
2 φέτες ψωμιού χωρίς κόρα, κομμένες σε κύβους διάστασης 1 εκ.
4-6 φέτες μπέικον, σε μικρά κομμάτια
1 σαλάτα πράσινη ανάμεικτη, συσκευασμένη
Αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Με ένα μαχαιράκι αφαίρεσε τα νεύρα από τα συκωτάκια και, αν είναι μεγάλα, κόψε τα σε μπουκιές. Καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι.
2. Ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το ψωμί –αφού έχεις αφαιρέσει την κόρα και κόψει σε κυβάκια διάστασης 1 εκ.– και τηγάνισέ το για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφί κρουτόν, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Απόσυρε από το τηγάνι και βγάλε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
3. Ρίξε στο τηγάνι το μπέικον σε κομμάτια και τηγάνισε μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλε το σε ένα άλλο πιάτο με χαρτί κουζίνας.
4. Ζέστανε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και τηγάνισε τα συκωτάκια για 2΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Απόσυρε από τη φωτιά.
5. Σε ένα μικρό μπολ με καπάκι ανάμειξε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
6. Μοίρασε ισόποσα τη σαλάτα σε 4 βαθιά πιάτα και από πάνω βάλε τα συκωτάκια κοτόπουλου, το μπέικον και τα κρουτόν. Περίχυσε με το ντρέσινγκ και σέρβιρε τη σαλάτα ζεστή.
Tip: Συκωτάκια κοτόπουλου και έτοιμη σαλάτα θα βρεις συσκευασμένα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλα από οποιαδήποτε πράσινα λαχανικά προτιμάς.
Διάβασε επίσης:
Ζέστη σαλάτα με αρακά, καρότα και μανιτάρια
Στρούντελ Κοτόπουλο: Μια απρόσμενα νόστιμη συνταγή!