- Διαφήμιση -

Ένα γλυκό δροσιστικό γλύκισμα με μόνι 3,75 TBS πόντους!

Υλικά για 6 μερίδες

- Διαφήμιση -

Για το semifreddo

4 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (80 γρ.)

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

½ φασόλι βανίλιας

1 φύλλο ζελατίνης (5 γρ.)

200 γρ. φράουλες φρέσκες, κομμένες στη μέση, χωρίς το κοτσάνι

Για τη μαρέγκα

50 γρ. ασπράδια αυγών

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

5 φράουλες φρέσκες, κομμένες στα τέσσερα

4-5 μαρεγκάκια

Σιρόπι φράουλας, έτοιμο

Εκτέλεση

1. Φτιάξε τη μαρέγκα. Στον κάδο του μίξερ χτύπησε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια και την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσεις μια σφιχτή μαρέγκα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

2. Προθέρμανε το φούρνο στους 100 °C αέρα. Τοποθέτησε ένα τσέρκι (φόρμα μεταλλική χωρίς πάτο) διαμέτρου 20 εκ. σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Άδειασε στο τσέρκι τη μαρέγκα, κρατήσε λίγη στην άκρη, και στρώσε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Κατόπιν, βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, με στρογγυλή μύτη, φτιάξε 6-7 μικρά μαρεγκάκια (σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού) από το μείγμα που είχες κρατήσει στην άκρη.

3. Βάλε το τσέρκι στη μεσαία σχάρα του φούρνου και το ταψάκι στην ακριβώς από κάτω σχάρα και ψήσε στους 90 °C για 1 ώρα και 30΄ με 2 ώρες, μέχρι να ψηθούν και να στεγνώσουν. Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάλε και το τσέρκι και το ταψάκι από το φούρνο και άφησέ τα στην άκρη να κρυώσουν.

4. Φτιάξε το semifreddo. Στον κάδο του μίξερ χτύπησε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία-δυνατή ταχύτητα τους κρόκους αυγών με την κρυσταλλική ζάχαρη για 4΄-5΄, μέχρι να αφρατέψουν. Παράλληλα, χάραξε κατά μήκος το φασόλι βανίλιας, ξύσε το εσωτερικό του με ένα μαχαιράκι και πρόσθεσέ το στο μείγμα της ζάχαρης-κρόκων. Μόλις το μείγμα ασπρίσει, απόσυρέ το από το μίξερ και άδειασέ το σε ένα βαθύ μπολ.

5. Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα σύρμα χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Ενσωμάτωσέ τη στο μείγμα του semifreddo με μια σπάτουλα σιλικόνης.

6. Βάλε σε ένα μπολ με κρύο νερό τo φύλλο ζελατίνης και άφησέ το για 15΄ να μαλακώσει. Στράγγιξέ το με τα χέρια σου, βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξε μέσα το φύλλο ζελατίνης και λιώσ’ το.

7. Αφού λιώσει, ενσωμάτωσέ το στο μείγμα του semifreddo. Θρυμμάτισε με τα χέρια σου 2 από τα μαρεγκάκια που έψησες στο ταψάκι και πρόσθεσέ τα στο μείγμα του semifreddo. Στη συνέχεια, πρόσθεσε και τις φράουλες και ανακάτεψε προσεκτικά όλα τα υλικά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

8. Τοποθέτησε το τσέρκι με τη μαρέγκα σε μια μακρόστενη πιατέλα και πρόσθεσε από πάνω το semifreddo. Πάγωσε την τούρτα στην κατάψυξη για 4 ώρες.

9. Μόλις η τούρτα παγώσει, αφαίρεσε το τσέρκι, διακόσμησε με τις κομμένες στα τέσσερα φράουλες τα 4-5 μαρεγκάκια που είχες αφήσει στην άκρη και περίχυσε με λίγο σιρόπι φράουλας. Χώρισε σε κομμάτια και σέρβιρε.

Tip: Φρόντισε να τηρήσεις αυστηρά τον χρόνο που πρέπει να μείνει η τούρτα στην κατάψυξη ώστε να παγώσει σωστά.

Διάβασε επίσης:

Smoothie με κουρκουμά για… λαμπερό δέρμα!

Αρωματική κομπόστα σταφύλι με παγωτό βανίλια

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ