Σωτήρης Τσιόρδας κορονοϊός ανάρτηση
- Διαφήμιση -

Ο Σωτήρης Τσιόδρας προτείνει συγκεκριμένες τροφές για την καραντίνα και όλος ο κατάλογος αναφέρθηκε χτες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με τον ιό που έχει αλλάξει τις ζωές μας!

Όπως είπε, «είναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή».

- Διαφήμιση -

«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Στην συνέχεια είπε πως «η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».

Ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».

Δείτε και αυτό: Κορωνοϊός: Επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ