Το πέστο μπρόκολου κλέβει την παράσταση! Απόλαυσέ το με 10,25 TBS πόντους.
Υλικά για 4 µερίδες
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κιλό µπρόκολο
1/3 φλ. κουκουνάρι καβουρντισµένο
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. παρµεζάνα ψιλοκοµµένη
½ φλ. παρµεζάνα τριµµένη, για το σερβίρισµα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράσε τα σπαγγέτι σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 8-9 φλιτζάνια του τσαγιού αλατισµένο νερό, σύµφωνα µε το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, για να είναι al dente. Απόσυρε από τη φωτιά, σούρωσέ τα και ξαναγύρισέ τα στην κατσαρόλα.
2. Στο µεταξύ, πλύνε καλά το µπρόκολο και κράτησε τις φουντίτσες του. Κόψε τα κοτσάνια του σε λεπτές φέτες. Βράσε το µπρόκολο σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 5-6 φλιτζάνια του τσαγιού αλατισµένο νερό που βράζει, µέχρι να µαλακώσει ελαφρώς. Απόσυρε από τη φωτιά, σούρωσέ το και άφησέ το να κρυώσει.
3. Καβούρντισε το κουκουνάρι σε ένα µικρό τηγάνι σε µέτρια φωτιά, µέχρι να πάρει χρώµα, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα. Απόσυρε και άφησέ το να κρυώσει.
4. Βάλε το µπρόκολο στο µπλέντερ µαζί µε το κουκουνάρι, το σκόρδο και το µισό ελαιόλαδο και χτύπησε µέχρι να έχεις έναν πολτό. Άδειασέ τον σε ένα µπολ. Πρόσθεσε την ψιλοκοµµένη παρµεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά.
5. Άδειασε το πέστο στην κατσαρόλα µε τα σπαγγέτι, καρύκευσε µε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά. Μοίρασε τα σπαγγέτι σε πιάτα, πασπάλισε µε τριµµένη παρµεζάνα και σέρβιρε.
Διάβασε επίσης:
Στρούντελ Κοτόπουλο: Μια απρόσμενα νόστιμη συνταγή!
Πάχυνες; Κάνε το τεστ και δες αν πραγματικά είναι δικό σου λάθος!