Το αγαπημένο σου burger, τώρα στην πιο υγιεινή του εκδοχή με 14,5 TBS πόντους, για να το απολαύσεις χωρίς ενοχές.
Υλικά για 4 µερίδες
3/4 κιλού κιµάς µοσχαρίσιος
1 κρεµµύδι ξερό µεγάλο, ψιλοκοµµένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 ψωµάκια για χάµπουργκερ
4 φύλλα σαλάτα πράσινη
4 φέτες τυρί τσένταρ
½ φλ. µαγιονέζα έτοιµη
Αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες
½ κιλό πατάτες, καθαρισµένες και κοµµένες λωρίδες
1 πρέζα αλάτι χοντρό
½ φλ. ελαιόλαδο, για τηγάνισµα
Εκτέλεση
Άναψε τη φωτιά και άφησε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Παράλληλα καθάρισε το κρεµµύδι και τρίψ’ το στον τρίφτη. Ρίξε µέσα σε ένα µεγάλο µπολ τον κιµά, πρόσθεσε το τριµµένο κρεµµύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ζύµωσέ τα καλά µε τα χέρια σου, να ενωθούν πλήρως τα υλικά µεταξύ τους και να πάρεις ένα µαλακό µείγµα. Μοίρασε τον κιµά σε 4 ισόποσα µέρη και πλάσε το καθένα σε µπιφτέκι. Μετάφερε στη σχάρα τα µπιφτέκια και ψήσ’ τα γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήµατα, ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Πάρε ένα µεγάλο τηγάνι, ρίξε το ελαιόλαδο και άφησε να ζεσταθεί καλά. Πλύνε και καθάρισε τις πατάτες και κόψ’ τες σε µακρόστενες λωρίδες. Τηγάνισέ τες στο καυτό λάδι, γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήµατα µε µια ξύλινη κουτάλα. Μετάφερε τις πατάτες σε µια πιατέλα στην οποία έχεις απλώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας και άφησε να στραγγίσουν.
Πλύνε τα φύλλα της σαλάτας. Κόψε τα ψωµάκια µε ένα µαχαίρι στη µέση. Πάρε το πρώτο, βάλε µία φέτα τσένταρ, από πάνω ένα µπιφτέκι, άλειψε µε 1 κ.σ. µαγιονέζα, από πάνω βάλε ένα φύλλο σαλάτας κοµµένο στη µέση και σκέπασε το χάµπουργκερ µε το άλλο ψωµάκι. Επανάλαβε τη διαδικασία για να φτιάξεις και τα υπόλοιπα χάµπουργκερ.
Σέρβιρε τα χάµπουργκερ µε τις πατάτες πασπαλισµένες µε χοντρό αλάτι.
Διάβασε επίσης:
Υπάρχει υγιεινό τηγάνισμα και το θέλουμε!
Χάσε 4 κιλά σε ένα μήνα με τα αγαπημένα σου φαγητά!