Κάθε χρόνο βάζεις στόχο να αδυνατίσεις, αλλά όλες σου οι προσπάθειες µέχρι τώρα ήταν ανεπιτυχείς. Το µυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο µυαλό σου! Με τις παρακάτω… τσεκαρισµενες συµβουλές, ξεκίνα την προσπάθειά σου από την αρχή και αυτή τη φορά θα φτάσεις στο στόχο σου.

Από την Έλλη Μαραγκάκη

Κράτα την υπόσχεση
Το πρώτο πράγµα που πρέπει να κάνεις είναι να υπογράψεις ένα συµβόλαιο µε τον εαυτό σου, περιγράφοντας το στόχο σου. Αυτή η απλή «φόρµα δέσµευσης» θα σε περάσει από τη φάση της θεωρίας σε εκείνη της πράξης, κάνοντας x10 φορές πιθανότερο να πετύχεις το στόχο σου, σύµφωνα µε έρευνα του Πανεπιστηµίου της Πενσυλβάνια.

Να είσαι συγκεκριµένη
Αντί να δίνεις απροσδιόριστες υποσχέσεις στον εαυτό σου, όπως το γνωστό «θα ξεκινήσω γυµναστήριο», φτιάξε ένα πρόγραµµα. Θα µπορούσες να γυµνάζεσαι, για παράδειγµα, µε την κολλητή σου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Οι ασαφείς στόχοι µπορεί να σε πελαγώσουν. Οπότε, όσο πιο συγκεκριµένος είναι ο στόχος τόσο πιο εύκολα συγκεντρώνεσαι σε αυτόν και στο τι µπορείς να κάνεις για να τον πετύχεις.

Το θέλεις;
Το να µπεις στη διαδικασία σχεδίασης ενός υγιεινού τρόπου ζωής µπορεί να αλλάξει τη συµπεριφορά σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι. Οι άνθρωποι που συνδέουν άρρηκτα τη ζωή τους µε τη φυσική δραστηριότητα σκέφτονται διαφορετικά στην καθηµερινότητά τους. Για παράδειγµα, δεν τους νοιάζει να παρκάρουν λίγο πιο µακριά το αυτοκίνητο και να περπατήσουν – έτσι έχουν µία ακόµα ευκαιρία να χάσουν θερµίδες.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο The BODY που κυκλοφορεί.

Διάβασε επίσης:

Τσάι: Ο σύμμαχός σου στο αδυνατισμα. Ποια είναι τα δημοφιλέστερα είδη

Βέφα: «Με μείον 13 κιλά νιώθω άλλος άνθρωπος!»